Новини про мультфільм (2017)

13 квітня 2023,  09:08 | Статті | Автор: Олена Стрельбицька

Анімаційні стрічки, або по-простому мультфільми, мають здатність надихати та зворушувати не гірше за фільми з талановитими акторами, тож ми вирішили поділитися з вами десяткою найкращих мультфільмів усіх часів та народів, яку обрали користувачі найпопулярнішого сайту про кіно IMDb.

Читати далі...
13 травня 2022,  16:32 | Статті | Автор: Елена Стрельбицкая

Кіно має чарівну здатність дарувати нам позитивні емоції і хоча б на пару годин виривати нас із важкої реальності, тому ми підготували для вас рейтинг із 50 найкращих пригодницьких фільмів та мультфільмів усіх часів, заснований на їхніх оцінках від глядачів на популярному кіносайті IMDb. Влаштуйте зараз собі та своїм рідним марафон пригод, щоб не втрачати надію та вірити у краще. Адже і в кіно, і в житті добро завжди перемагає.

Читати далі...
5 липня 2019,  20:29 | Новини фільмів | Автор: Елена Стрельбицкая

Прибув дубльований трейлер мексиканського фентезійного мультфільму «Сельма у місті привидів», який дуже сильно нагадує діснеївську анімацію «Коко», яка вийшла у 2017 році.

«Сельма у місті привидів» розповість історію мексиканської сироти Сельми, яка відчайдушно хоче побачитися зі своїми загиблими батьками, але бабуся забороняє їй викликати духів в День мертвих, щоб вона не накликала біду. Ставши дорослою, Сельма знаходить спосіб відкрити портал до світу духів, куди вона вирушає разом зі своїми друзями, щоб нарешті зустрітися з татом і мамою.

Українська прем'єра анімації режисера Карлоса Гутієрреза Медрано відбудеться перед Геловіном, 24 жовтня.

5 березня 2018,  03:16 | Нагороди та премії | Автор: Елена Стрельбицкая

У Голлівуді завершилася 90-а церемонія нагородження «Оскар». Дізнайтеся, хто пішов цієї ночі додому із золотою статуеткою.

Читати далі...
24 грудня 2017,  01:31 | Нагороди та премії | Автор: Елена Стрельбицкая

Лідером за кількістю номінацій на премію «Золотий глобус» цього року стало фентезі Гільєрмо дель Торо «Форма води», яка претендує на 7 статуеток.

Читати далі...
27 листопада 2017,  17:43 | Новини зірок | Автор: Елена Стрельбицкая

Співачка Сія вирішила зібрати в своєму новому ретро-кліпі на новорічну пісню «Santa's Coming For Us» незвичайну зіркову сімейку.

Кліп відправляє нас в 1960-і й показує, як мама і тато у втіленні подружжя Крістен Белл і Декса Шепарда готуються до Різдва зі своїми дітьми, яких грають Калеб МакЛафлін, Вайатт Олефф та Софія Лілліс з серіалу «Дуже дивні справи». У двері до них стукають дідусь і бабуся Генрі Вінклер і Сьюзен Луччі, а потім в димохід залазить й сам Санта — Дж.Б. Смув. Всі разом вони з друзями відзначають Святвечір, поки Белл вдає, що співає пісню Сії.

Почути, як Белл співає по-справжньому можна в короткометражному мультфільмі «Крижане серце: Різдво з Олафом», який показують в кінотеатрах перед «Коко». А в кінці грудня вона зіграє в комедії «Дуже погані матусі 2».

24 листопада 2017,  15:08 | Новини фільмів | Автор: Елена Стрельбицкая

На честь прем'єри «Коко» дізнаємося, якими мультфільмами студія Pixar збирається порадувати нас в майбутньому.

Читати далі...
Рецензія на фільм «Коко»
Чарівне занурення в мексиканські традиції
24 листопада 2017,  01:46 | Рецензії | Автор: Елена Стрельбицкая

Поки в українських кінотеатрах Тор рятує Асгард, а Ліга справедливості – Землю, на екрани виходить більш скромне творіння «Коко» від двох провідних анімаційних студій Disney і Pixar. Але скромне воно лише на перший погляд, оскільки є результатом шестирічної роботи команди талановитих кінематографістів і мультиплікаторів, які вирішили відкрити всьому світові традиції запальної та музичної Мексики...

Вивчення і перетворення легенд мексиканської культури на свою 19-ту повнометражну картину «Коко» студія Pixar довірила режисерові Лі Анкрічу, який створив оскароносну «Історію іграшок 3». І не прогадала. Він вклав в мультфільм не тільки 6 років свого життя, а й всю свою душу і любов до сім'ї.

«Коко» відправляє нас в невелике містечко в Мексиці, де всі сім'ї старанно готуються до святкування Дня мертвих. І сім'я юного непосиди Мігеля (Ентоні Гонсалес) не є винятком. Нам показують, як сильно це свято відрізняється від Геловіна, який популярний в США і Європі, адже замість атмосфери жахів і монстрів в мексиканський День мертвих панує атмосфера родинного єднання і любові. Згідно з місцевими віруваннями, у цей день духи мертвих повертаються на землю, щоб побачитися зі своїми живими родичами. Але для цього серед живих повинні бути ті, хто пам'ятає покійного і виставляють його фотографію на вівтар, прикрашаючи її квітами, свічками і речами, які були дороги цій людині.

Поки рідні займаються приготуваннями, Мігель прагне взяти участь у конкурсі музичних талантів – хлопчик дуже хоче стати таким же відомим музикантом, як і його кумир Ернесто де ла Крус (Бенджамін Бретт). Але в родині Мігеля музика вважається прокляттям, оскільки через музику його прапрадід кинув прапрабабушку з маленькою дитиною, і як тільки хлопчик бере в руки гітару, тут же на горизонті з'являється його бойова бабуся (Рені Віктор) і вичитує його. В принципі Мігель міг би змиритися з тим, що стане шевцем, як всі інші члени його сім'ї, але любов до музики є настільки непереборною, що штовхає його на відчайдушний вчинок. Тут в його долю втручається магія Дня мертвих, і ось хлопчисько вже стає привидом і знайомиться зі своїми предками, які давно стали схожими на скелети. Тільки скелети зовсім не страшні, а досить милі, охайні і розмальовані в мексиканському стилі, а головне – добродушні і дуже раді зустрічі з нащадком.

Потрапивши в Світ мертвих, Мігель, незважаючи на те, що до світанку може і сам перетворитися на скелета, піддається спокусі і відправляється на пошуки де ла Круса. Допомагає йому в цих захоплюючих пригодах скелет Ектор (Гаель Гарсіа Берналь), який просить у хлопчика допомоги, адже рідні не виставляють його фотографію, і він не може прийти до них в гості, а незабаром і зовсім зникне назавжди, якщо про нього забудуть. Це одночасно і забавний, і доброзичливий, і драматичний персонаж, а їхня дружба з Мігелем точно не залишить вас байдужими.

Мультфільм названий на честь прадідуся головного героя, і це яскраво підкреслює головну тему «Коко», в якому сім'я є найважливішою цінністю. Зрозуміло, ми далеко не в перший раз чуємо це в мультфільмах від Disney і Pixar, але такого міцного родового дерева, як «Коко», ви не знайдете ні в одній іншій історії. На прикладі Мігеля і його любові до музики нам показують, як важливо іти за своєю мрією і боротися за неї, але при цьому не варто відштовхувати своїх рідних, адже саме вони потім пам'ятають і люблять нас навіть після смерті. Разом з цим «Коко» в пух і прах руйнує стереотипне уявлення мексиканців в американському кіно, показуючи їх простими, працьовитими і душевними людьми, у яких є міцний зв'язок зі своєю сім'єю. До них швидко переймаєшся симпатією, і незважаючи на те, що Мексика так далеко від України, у всіх цих героїв легко впізнаєш своїх родичів, особливо сувору і турботливу бабусю, яка не дозволить встати з-за столу, поки не з'їси все пиріжки.

У Анкріч і його команди вийшов візуально прекрасний мультфільм для всіх віків; без сумнівів один з анімаційних шедеврів нашого часу, який сміливо можна поставити в першу п'ятірку кращих піксарівський творінь. «Коко» обов'язково підкорить ваше серце.

Музична феєрія «Коко» навчить не боятися йти проти волі своєї родини, але також нагадає, як важливо не відвертатися від своїх близьких, незважаючи на розбіжності.

P. S. Перед «Коко» на вас чекає 20-хвилинна короткометражка «Крижане серце: Різдво з Олафом», яка з піснями і пригодами розповість про різдвяні традиції.

23 листопада 2017,  15:18 | Рецензії | Автор: Елена Стрельбицкая

Анна, Ельза і життєрадісний сніговик Олаф з оскароносного мультфільму «Крижане серце» повертаються в святковій короткометражці, що відмінно підніме ваш настрій...

Очікуваного анімаційного сіквела «Крижане серце 2» залишилося чекати ще цілих два роки, і студія Disney вирішила скрасити це очікування новим короткометражним дивом під назвою «Крижане серце: Різдво з Олафом». Так, у цьому мультфільмі на перший план виходить другоплановий персонаж – сніговик Олаф, який, незважаючи на те, що зроблений зі снігу, володіє великим гарячим серцем.

Як для короткометражки, «Крижане серце: Різдво з Олафом» є досить тривалою історією, адже йде він аж 20 хвилин і відтягує в кінотеатрі перегляд нового шедевра від Disney і Pixar «Коко», що може засмутити багатьох глядачів, зате це 20 хвилин справжніх веселощів, наповнених жартами і гегами! Так що будьте заздалегідь готові до двох мультфільмів, розраховуйте свій час і не переживайте, «Коко» вам теж покажуть.

«'Cause when we're together

I have everything on my list

And when we're together

I have all I wished»

«Крижане серце: Різдво з Олафом» починається тим, що сестри Анна і Ельза готуються влаштувати в своєму королівстві велику вечірку, і Олафа аж розпирає від цікавості, адже він так хоче відсвяткувати Різдво з розмахом. Але от біда: після урочистої частини і удару у дзвін всі жителі королівства вирішують розійтися по домівках, щоб святкувати лише зі своєю сім'єю, залишивши засмучених Анну і Ельзу одних. Сестри усвідомлюють, що оскільки їх дитинство проходило порізно, у них на відміну від всіх інших немає своїх різдвяних традицій. І тут Олаф вирішує врятувати свято, відправившись разом з оленем Свеном до різних родин в гості, щоб зібрати їх сімейні традиції і подарувати їх Анні і Ельзі.

Безмежний ентузіазм Олафа заразний, тому якщо після перегляду вам захочеться побігти наряджати ялинку, грати в сніжки і пекти святкове печиво, то виною всьому буде саме «Крижане серце: Різдво з Олафом». Зрозуміло, цей непосида потрапляє в знатну халепу, але без цього вийшло б дуже нудне Різдво.

В оригіналі героїв мультфільму знову озвучили Джош ГадКрістен БеллІдіна Мензел і Джонатан Грофф останній з яких повертається в образі простодушного хлопця Крістоффа, але для українського глядача прокатник постарався і продублював мультфільм від А до Я, включаючи всі пісні. А музичних композицій тут цілих 4 (плюс репризи, де звучить шматочок мелодії «Do You Want to Build a Snowman?» з «Крижаного серця»), і серед нових пісень особливо сподобалася «When We're Together» («Коли ми разом»), адже вона про те, що найголовніше – проводити зимові свята в колі сім'ї, а традиції завжди можна придумати. Пісня чудово звучить в українському дубляжі, але раджу також послухати оригінал з чарівним дуетом Мензел і Белл.

«Крижане серце: Різдво з Олафом» – відмінний спосіб підготувати себе до прийдешніх новорічних свят і снігу. Особливо до снігу, який восени лякає за вікном, але тут виглядає таким чарівним і доброзичливим, як сам Олаф.

22 листопада 2017,  01:10 | Оновлення | Автор: Елена Стрельбицкая

У Країні мертвих теж є свої талант-шоу, показує новий фрагмент мультфільму «Коко».

Коли хлопчик Мігель (Ентоні Гонсалес), який дуже любить музику і хоче стати таким же великим музикантом, як його прапрадід Ернесто де ла Крус (Бенджамін Бретт), потрапляє в чарівну Країну мертвих, він разом зі своїм новим другом Гектором (Гаель Гарсія Берналь) відправляється дивитися битву музичних груп. За кого з її учасників ви вболіваєте?

В український прокат «Коко» виходить у четвер, 23 листопада. Квитки на його сеанси ви знайдете в нашій афіші.

18 листопада 2017,  20:12 | Оновлення | Автор: Елена Стрельбицкая

Вийшов фінальний трейлер очікуваної анімації від Disney і Pixar «Коко», до чиєї прем'єри залишилося менше тижня.

Щороку всі мексиканці збираються разом, включаючи сім'ю хлопчика Мігеля (Ентоні Гонсалес), який мріє стати великим музикантом. І в цей День мертвих він чудесним чином потрапить в чарівний потойбічний світ, де подружиться зі скелетом з великим серцем на ім'я Гектор (Гаель Гарсія Берналь) та познайомиться зі своїми предками і видатним музикантом Ернесто де ла Крусом (Бенджамін Бретт), своїм прапрадідусем, на якого юний герой так прагне бути схожим.

Знайомимося з українськими голосами мультфільму «Коко». У кіно він прибуде 23 листопада.