Новини про фільм (2017)

25 березня 2020,  14:03 | Новини фільмів | Автор: Елена Стрельбицкая

Зірка фільму «Мумія» і серіалу «Гострі картузи» Аннабелль Волліс виконає головну роль в горорі «Заражений», і нас вже є перший погляд на її героїню, яка буде аж ніяк не блондинкою.

Читати далі...
19 червня 2017,  01:13 | Оновлення | Автор: Елена Стрельбицкая

Дивимося цікаву фічуретку з субтитрами про монстрів Темного всесвіту студії Universal, де зірки «Мумії» Том Круз, Аннабелль Волліс і Софія Бутелла розповідають про свою любов до Дракули, монстра Франкенштейна, Людини-вовка й Мумії та до їх лякаючого світу, наповненого в той же час особливим романтизмом. Адже всі вони не були народжені монстрами, а стали такими через біль, втрати і нещастя, що випали на їх долю. Разом з ними переживаєш і навіть іноді бажаєш, щоб в кінці вони все-таки перемогли.

У свій прем'єрний вікенд «Мумія» очолила український прокат. Нашу рецензію на пригодницько-фентезійний екшен Алекса Куртцмана читайте тут.

9 червня 2017,  17:44 | Ток-шоу | Автор: Елена Стрельбицкая

Джиммі Феллон на своєму «Нічному шоу» вже не раз грав з зірками в божевільний театр, розігруючи з ними різні смішні історії, а на цей раз він дав Тому Крузу сценарій трьох сценок, авторами яких виступили діти у віці 6-7 років. Круз зіграв тут скелетика та мумію, а темою усіх трьох мініатюр від дітей виступила дружба. Вийшло дуже мило.

Зараз Круза можна побачити в українських кінотеатрах в пригодницько-фентезійному екшені «Мумія».

Рецензія на фільм «Мумія»
Велике нестрашне розчарування
9 червня 2017,  03:22 | Рецензії | Автор: Елена Стрельбицкая

Мумії, вампіри, перевертні і інші великі монстри Золотої епохи кінематографа повертаються на великий екран зусиллями кіностудії Universal, яка вирішила здути пил зі своєї класики і перезавантажити її з голлівудським розмахом нашого часу. І все починається з того, як Том Круз відкопує прокляту єгипетську принцесу, яка, повставши з мертвих, вирішує стерти світ живих з лиця землі...

Перший фільм будь-якої потенційної франшизи – справа відповідальна, і студія Universal вирішила довірити свою нову «Мумію», яка повинна перезапустити Темний всесвіт, Алексу Куртцману. Він є сценаристом і продюсером, що працював над «Трансформерами» і «Зоряним шляхом», а тепер захотів стати режисером. Для нього це всього лише друга повнометражна режисерська робота, і ентузіазм Куртцмана відчувається розмахом і амбітністю даного проекту, але даремно він зробив ставку на вибухи, трюки і спецефекти, а не на саму історію.

Все починається з того, що розвідник-авантюрист Нік Мортон слідує картою скарбів, яка спершу приводить його під обстріл в Іраку, а після – в підземну гробницю, наповнену ртуттю, щоб звідти не вирвалося зло (все саме так і відбувається). Він звільняє мумію, і вона визначає Ніка своїм рятівником, залишаючи на ньому знак, щоб потім його відшукати та зробити об'єктом свого темного ритуалу (закликати в наш світ бога Сета). В перервах між цим нас очікують катастрофічні польоти на літаку, воскресіння в морзі, випивка в барі, біг по лісі від тієї ж мумії і відвідування Музею природознавства, під яким захована штаб-квартира таємної організації «Продіджиум», яке полює на монстрів. Причому темп пригод Ніка буде то прискорюватися, то знову сповільнюватися, викликаючи відчуття, ніби герої ходять колом (але це все точно вироби ожившої принцеси).

Круз абсолютно не вражає в даному фільмі і в цьому образі. Більшу частину екранного часу і зовсім здається, що він тут грає не якогось нового персонажа, а агента Ітана Ханта з «Місія: нездійсненна». У «Мумії» навіть є затяжний підводний епізод, як в «Місія нездійсненна: Нація ізгоїв», де Круз знову демонструє своє вміння довго не дихати під водою, що викликає відчуття дежавю.

Допомагати головному героєві в його боротьбі з озвірілою мумією за сценарієм повинна археолог Дженні Хелсі. Перша сцена з Аннабелль Волліс, де вона показує, що може за себе постояти, виглядає багатообіцяюче, і ось ти вже чекаєш від неї чогось крутого при розвитку сюжета, але, на жаль, надалі її героїню чекає не розвиток, а деградація. Вона дуже швидко скочується до звичайної «дівчини у біді» – кричущої від страху і паніки героїні, яку повинен рятувати головний герой. Що знатно дратує. Гаразд, у неї немає фізичної сили, з якою вона може виступити проти Аманет, але раз вона вся така розумна і працює на таємну організацію, яка полює на монстрів, невже в її голову не могла прийти хоч одна ідея, як зупинити розлючену мумію? Невже її вписали в сюжет лише для краси і щоб Крузу було кого рятувати? Виходить, що так.

« – Ласкаво просимо у світ богів і монстрів.»

Головним розчаруванням «Мумії» особисто для мене став доктор Джекілл Рассела Кроу. Вірніше, його жорстоке альтер-его містер Хайд. При читанні розповіді Роберта Льюїса Стівенсона цей персонаж інтригує, лякає і заворожує, а тут його роздвоєння особистості помітно тільки завдяки грі Кроу; зовні ж Хайд залишається практично таким же, як і Джекілл. Тільки у монстра проблеми зі шкірою. Яким він повинен був бути, запитаєте ви? Таким, як «Вані Хельсінг» із Х'ю Джекманом. Величезним справжнім монстром, що нагадує Халка, з яким практично неможливо впоратися. А не слабаком, з поєдинку з яким герой Круза за лічені хвилини виходить переможцем. На додаток ту саму фразу-запрошення у світ богів і монстрів, від якої повинно віяти пафосом і урочистістю, Джекілл говорить ніби між іншим, передаючи склянку з віскі герою Круза. Ну ти це розумієш... ласкаво просимо, загалом, у світ богів і монстрів.

Софія Бутелла – найкраще, що є в «Мумії», але і її персонаж страждає від невизначеності сценаристів. Монстрам Universal завжди була притаманна подвійність – з одного боку вони жахливі і жорстокі, але з іншого їм довелося багато чого пережити, вистраждати, вони так відчайдушно тягнуться до любові й людського тепла, що їх неможливо не жаліти. Але в принцесі Аманет немає нічого, крім сліпої спраги влади і бажання помститися всім і вся. Вона збиралася стати на чолі царства отця, але її планам завадив народившийся спадкоємець, тому вона вбила всіх: і батька, і його нову дружину, і малюка. А дітовбивцям взагалі не співчувається, як би вони жалюгідно не виглядали в кінці фільму.

З одного боку «Мумія» претендує на звання хоррора, намагаючись налякати нас монстрами, але на жаль, принцеса Аманет є страшною, поки не знаходить свій колишній вигляд, а те, як її мумія звивається і бігає на початку – дешевий трюк, вкрадений з фільмів-жахів про людей, які одержимі примарами або демонами. На додаток, головні герої вважають своїм обов'язком зіпсувати кожен потенційно страшний епізод безглуздими фразочками, щоб «розрядити атмосферу». Але навіщо її тут розряджати? Атмосфера «Мумії» має від початку і до кінця бути такою, щоб у глядача то й діло волосся на тілі ставали дибки, щоб перехоплювало дихання від страху і саспенсу, а не тупо сіпало від того, що хтось різко вистрибнув у кадр.

Під час промо-кампанії фільму робився акцент на тому, що це не рімейк тієї несерйозної «Мумії» 1999 року, а рімейк чорно-білої класики 1932 року, відкриваючий новий Темний всесвіт монстрів. Але в цьому і був прорахунок студії. Зробити рімейк того фільму 1932 року неможливо, оскільки з тих пір кіно зробило крок дуже далеко, і відтворити сьогодні чарівно-театральну атмосферу фільму жахів тих часів просто нереально. Та й ніхто не буде цього робити, адже на такий рімейк не піде мейнстрімний глядач і не принесе творцям захмарний прибуток. Тому, як би сильно студія Universal не намагалася, у них вийшов рімейк фільму саме 1999 року. Дуже дорогий і розпіарений рімейк, який вміє пустити пісок в очі дорогими спецефектами, але від цього ні на грам не виграє. І тепер мене терзають смутні сумніви щодо всього цього прийдешнього Темного всесвіту. Що ж, подивимося, що вони зроблять з «Нареченою Франкенштейна».

Прокинувшись від тисячолітнього проклятого сну в гробниці, розлючена мумія, звісно, захоче звалити на людей свої армії воронів, живих мерців і піщані бурі... але для хорошого фільму потрібно щось більше.

7 червня 2017,  16:28 | Оновлення | Автор: Елена Стрельбицкая

Том Круз представив фінальний трейлер свого пригодницько-фентезійного горору «Мумія», згадуючи, як ще в дитинстві полюбив класичних монстрів студії Universal. Тут ми нарешті чуємо голос принцеси Аманет у втіленні Софії Бутелли, яка в попередніх трейлерах лише загадково мовчала або кричала не завжди зі звуком.

«Мумія» виходить в український прокат завтра, 8 червня. Придбати квитки на її сеанси ви можете на нашому сайті.

3 червня 2017,  02:37 | Новини фільмів | Автор: Елена Стрельбицкая

Фильмы Темной киновселенной студии Universal будут связаны между собой доктором Джекиллом Рассела Кроу.

Читати далі...