Новини про фільм (2015)

24 грудня 2015,  23:24 | Рецензії | Автор: Елена Стрельбицкая

Ви, напевно, вже чули про те, як одного разу Різдво намагався викрасти якийсь хлопець на ім'я Грінч... Але тепер до одного неслухняного сімейства у зіпсоване свято прийде хтось страшніший, з рогами, копитами і великим мішком, набитим моторошними монстрами замість подарунків, і він подбає про те, щоб це стало останнім Різдвом...

Посміявшись над Хелловїном у своєму режисерському дебюті «Гаманець або життя», Майкл Догерті вирішив взятися за наступне свято, яке, щоправда, зовсім не асоціюється з жанром жахів. Світле, яскраве і позитивне Різдво, коли вся сім'я збирається в одному будинку за шикарним столом, всі родичі спочатку сваряться, потім миряться і дарують один одному подарунки... Трохи набридло, чи не так? Сімейку в «Крампусі» очікує трохи інший святковий сценарій, що включає в себе демонічного антипода Санта Клауса, який прийшов виконати бажання одного розчарованого в магії Різдва хлопчика.

Родина, з якою нас знайомить цей комедійний хоррор, є втіленням усього, що тільки може нас дратувати в людях. В принципі, це стандартна істерична сім'я, яку можна побачити в багатьох американських сімейних комедіях. Основних її «гравців» втілили оскарівська номінантка Тоні Коллетт, зірка «Парків і зон відпочинку» Адам Скотт, характерний актор Девід Кокнер і Еллісон Толман, відома завдяки першому сезону серіалу «Фарго». Вони зіграли дві сім'ї, чиї чоловіки є братами; плюс додайте до цього декілька так само неврівноважених дітей, тітоньку-алкоголічку і мовчазну бабусю, яка говорить для більшого ефекту на німецькому. Тут і без монстра стане не по собі.

Досить швидко все виходить з-під контролю, хлопчисько загадує бажання в дусі «Один вдома», але замість того, щоб сім'я наступного ранку поїхала кудись і забула його самого вдома, у них вимикає електрику і починається жахлива снігова буря. Все навколо ніби вимирає, і тут прибуває найцікавіший герой цієї історії. Крампус. Колоритний вийшов персонаж, і до часу його появи основна частина сімейки настільки дратує, що тільки і чекаєш, коли ж він влаштує їм пекло в Різдво.

Неординарний різдвяний фільм, де все більше йде акцент на хоррор, ніж на комедію, але посміятися тут все одно є над чим: над дурістю героїв, над безвідповідальністю батьків, які відпускають дочку в таку бурю, а коли вона не повертається, ніяк не можуть зрозуміти, що ж робити, над іграшками-вбивцями, які в рівній мірі огидні і забавні. Правда, кінець може розчарувати, якщо ви дійсно захопитеся цією фентезійною історією, але в останні хвилини творці спробували це компенсувати.

Не рекомендується дивитися з дітьми, оскільки тут достатньо моментів, від яких і деякі вразливі дорослі можуть із залу втекти. Але всіх інших, хто шукає більш гострих відчуттів у ці свята, «Крампус: викрадач різдва» цілком може розважити.

Не чекайте Санту з Північного Полюса, в це Різдво прийде тільки Крампус. З подарунками з Пекла.

8 грудня 2015,  03:54 | Оновлення | Автор: SpaceMonkey

Кумедний промо-ролик до фільму «Крампус: викрадач різдва», який виходить в кінотеатрах України з 24 грудня (в РФ з 1 січня 2016 року).

19 вересня 2015,  00:27 | Оновлення | Автор: SpaceMonkey

Презентуємо перший трейлер новорічної комедії-фентезі «КРАМПУС: ВИКРАДАЧ РІЗДВА».

Що за чудове свято! Ось-ось у двері постукає Санта Клаус... Але тільки не в цей раз. Вони порушили святе правило – посварилися в Різдво. Тепер до них з'явиться Крампус і його армія демонів.

У кінотеатрах України з 24 грудня (в РФ з 31 грудня).