Новини про мультфільм (2016)

10 лютого 2024,  17:03 | Новини фільмів

Кіностудія Disney неочікувано поділилася тизером і першим кадром свого майбутнього мультфільму «Ваяна 2» («Моана 2»), прем'єра якого відбудеться вже цього року.

Читати далі...
3 квітня 2023,  22:02 | Новини фільмів

Двейн Джонсон повідомив, що об'єднався зі студією Disney, щоб зняти ігровий рімейк хітової анімаційної стрічки «Моана» (також відомої як «Ваяна»), де він та акторка Ауліі Кравальо виконають живі версії своїх анімаційних персонажів.

Читати далі...
11 грудня 2020,  19:15 | Новини фільмів | Автор: Елена Стрельбицкая

Не супергероями єдиними. Студія Walt Disney Pictures також поділилася вчора першим тизером свого майбутнього музичного мультфільму «Енканто: Світ магії».

Читати далі...
17 листопада 2018,  18:02 | Новини фільмів | Автор: Елена Стрельбицкая

Граємо в популярну гру «Нагодуй зайчика і котика» у другому українському ТБ-ролику комедійного мультфільму «Ральф Руйнівник 2: Інтернетрі».

Коли герої відеоігор Ральф (Джон К. Райлі) і Ванілопа (Сара Сілверман) у своїй другій пригоді відправляються у всесвітню павутину, Інтернет починає глючити від їхніх витівок. Наприклад, потрапивши у гру «Нагодуй зайчика і котика», де гравець повинен годувати зайчика млинцями, а котика мілкшейками, Ральф вирішує згодувати зайчику цілу тацю млинців. І бідний вухань не витримує таку дієту.

Впізнали дівчинку, яка грає в цю гру на планшеті? Вона як дві краплі води схожа на маленьку Моану з мультфільму «Ваяна».

Дивіться також перший український ТБ-ролик «Ральф Руйнівник 2», який відправляє Ральфа в темний куточок Інтернету. У кіно з 22 листопада.

6 серпня 2018,  15:29 | Новини зірок | Автор: Елена Стрельбицкая

Минулого тижня компанія Disney поділилася кліпом на пісню «Live Your Story», яку виконала зірка номінованого на «Оскар» мультфільму «Ваяна» Аулії Кравальо.

Пісня «Live Your Story» («Живи свою історію») несе надихаючий посил в рамках кампанії «Dream Big, Princess», яка закликає маленьких дівчаток мріяти по-крупному і прагнути до втілення своїх мрій. У кліпі юна співачка і актриса слідує за світлом в чарівну країну, де героїні диснеївських мультфільмів нагадують їй про те, що вона все може і що ніколи не треба здаватися.

Зараз Кравальо виконує одну з центральних ролей в драматичному серіалі «Зліт», а в листопаді вона знову озвучить Моану в мультфільмі «Ральф-руйнівник 2: Інтернетрі», де з'являться багато діснеївських принцес.

4 червня 2018,  20:27 | Новини фільмів | Автор: Елена Стрельбицкая

Другий офіційний трейлер мультфільму від Disney «Ральф-руйнівник 2: Інтердебрі» показує всіх діснеївських принцес разом, а також логотипи відомих сайтів, додатків й... загін штурмовиків.

Коли в їхньому магазині відеоігор «Litwak» з'являється Wi-Fi, Ральф (Джон К. Райлі) і Ванілопа (Сара Сілверман) відправляються в нову пригоду просторами Інтернету, щоб знайти запасну частину, яка врятує рідну гру Ванілопи. Герої потрапляють у віртуальний світ корпорації Disney, де на Ванілопу полюють штурмовики, й де вона знайомиться з принцесами Рапунцель, Ельзою, Покахонтас, Моаною, БілосніжкоюМулан, Белль, Мерідою, Авророю та Жасмін, які беруть її в свою команду.

Дивіться також перший український трейлер мультфільму «Ральф-руйнівник 2: Інтердебрі». У кіно з 21 листопада.

2 березня 2017,  00:25 | Нагороди та премії | Автор: Елена Стрельбицкая

Пісню з мультфільму «Ваяна» («Моана») під назвою «How Far I'll Go», яка була номінована на «Оскар», на церемонії виконала юна зірка мультфільму Ауліі Кравалхо та її автор Лін-Мануель Міранда. Акторка співала на тлі балету, який зображав океан, і під кінець її по голові стукнув один з цих блакитних прапорів, але вона ні на секунду не зупинилася й з почуттям доспівала свою пісню.

Даний номер з гумором на початку представив Дуейн Джонсон, який також озвучував «Ваяну».

25 лютого 2017,  18:40 | Оновлення | Автор: Елена Стрельбицкая

Ви думаєте, що вже знайшли всі пасхалки в диснеївському мультфільмі «Ваяна» («Моана»)? І навіть помітили, де там сховалися троє персонажів з «Крижаного серця»? Якщо ні, то акторка Аулі Кравало вам підкаже.

Відсилки «Ваяни» до «Аладдіна» ви знайдете в попередньому промо-ролику.

17 лютого 2017,  15:12 | Оновлення | Автор: Елена Стрельбицкая

Зірка діснеївського мультфільму «Ваяна» Аулі Кравало розкриває в свіжому промо-ролику нові «великодні яйця», що відсилають до іншого творіння режисерів Рона Клементса й Джона Маскера — «Аладдіна». А ви помітили при першому перегляді тут лампу Джинні та Літаючий килим?

Які ще діснеївські персонажі сховалися в «Ваяні»? Читайте тут.

24 січня 2017,  15:49 | Нагороди та премії | Автор: Елена Стрельбицкая

У цьому році на «Оскар» претендуватимуть одразу два диснеївські мультфільми — «Зоотрополіс» і «Ваяна»!

По номінації в категоріях Кращий актор і Краща актриса отримали зірки «Ла-Ла Ленда» Райан Гослінг і Емма Стоун.

17 січня 2017,  13:38 | Оновлення | Автор: Елена Стрельбицкая

У видаленій сцені діснеївського мультфільму «Ваяна» («Моана») головні герої Ваяна (Аулі Кравало) та напівбог Мауї (Дуейн Джонсон) вирішують порибалити й перетворюють полювання на рибу в чергове змагання. Як думаєте, хто в ньому переможе?

Нашу рецензію на «Ваяну», яку все ще можна застати в українських кінотеатрах, читайте тут.

23 грудня 2016,  15:07 | Новини фільмів | Автор: SpaceMonkey

20 грудня в київському кінотеатрі Оскар (ТРЦ Gulliver) пройшла прем'єра найспекотнішої анімаційної пригоди зими – «Ваяна».

На тропічну вечірку завітали українські селебретіз з родинами: Ігор Кондратюк, Соломія Вітвіцька, актриса і телеведуча Валентина Хамайко, актори «Дизель-шоу» Єгор Крутоголов і Євген Сморигін, Олег Панюта, Андрій Федорів і Ярослава Гресь, Юлія Кавтарадзе, модель Олена Гайваненко-Кіперман, дизайнерка Христина Бобкова, Дмитро Ступка і Поліна Логунова, співачка Тетяна Решетняк та інші гості. З особливою радістю вітали появу нових анімаційних героїв маленькі гості прем’єри.

Співак, лідер гурту ТНМК Олег

Читати далі...
22 грудня 2016,  10:13 | Оновлення | Автор: Елена Стрельбицкая

Минулого тижня диснеївський мультфільм «Ваяна» («Моана») отримав 2 номінації на «Золотий глобус»: за Кращий анімаційний фільм і Кращу оригінальну пісню, на звання якої претендує композиція «How Far I'll Go». І ось студія Disney представила фрагмент мультфільму, де її виконує головна героїня голосом юної гавайки Аулі Кравало.

В український прокат ця полінезійська казка виходить вже сьогодні. Квитки на її сеанси ви можете придбати на нашому сайті.

Рецензія на фільм «Ваяна»
Полінезійська казка
22 грудня 2016,  02:07 | Рецензії | Автор: Елена Стрельбицкая

Протягом свого тривалого існування студія Disney брала з собою глядачів у найдивовижніші і чарівні світи, які ґрунтувалися і на реальності, і на казках. І тепер її мультиплікатори познайомлять вас із маловідомою і географічно далекою нам культурою океанської Полінезії, чиї жителі багато століть тому подорожували від острова до острова, відкриваючи і заселяючи нові землі. Однією з них і могла б бути жвава дівчина Ваяна, чиє серце з самого дитинства рвалася туди, в безкрайній океан...

Чверть століття по тому режисери однієї диснеївської класики на водну тематику під назвою «Русалонька» Рон Клементс і Джон Маскер вирішили повернутися до теми морських пригод, знявши казку, натхненну полінезійської культурою і міфами.

Головною героїнею «Ваяни», спочатку відомої як «Моана», але перейменованої у багатьох країнах через проблеми з авторським правом на дане ім'я є зростаюче на наших очах маля, а потім і дівчина, яка мріє відправитися на човні за горизонт з тих пір, як навчилася ходити. Але суворий батько-вождь не дозволяє їй і кроку ступити у воду, оскільки одного разу дізнався, яким небезпечним буває океан, і тепер намагається вберегти від нього своїх людей. Але з боку океану до острова поступово підбирається чорнота, що загрожує погубити там все життя, і юна Ваяна, обрана океаном, всупереч забороні батька повинна відправитися в плавання, щоб повернути Матері островів її викрадене напівбогом Мауї серце. І допомагати їй у цій непростій місії, зрозуміло, буде сам Мауї, самозакоханий і часом занадто легкодухий як на такого м'язистого героя персонаж, який страждає не тільки нарцисизмом, а й комплексом неповноцінності. Ну, нічого, у Ваяни хоробрості вистачить на них двох, адже вона не може приректи свою родину і своє плем'я на загибель.

Озвучили головних героїв в оригіналі актриса-відкриття Аулі Кравало, для якої це була дебютна роль, і голлівудська зірка Двейн Джонсон, у якого Мауї напевно і запозичив свою харизматичність. Нехай Кравало особисто ми не побачимо в «Ваяні», та й не почуємо в кіно, але виглядають вони зі своєю героїнею досить схожими, і цій сонячній юній гавайці хотілося б побажати успіхів в акторській кар'єрі, адже в художньому кіно вона б виглядала чарівно. До речі, в українському дубляжі голосом напівбога став лідер "ТНМК" Олег Михайлюта, він же Фагот, який озвучував раніше самого Джека Горобця в трьох останніх «Піратах Карибського моря», тому якщо голос Мауї вам здасться знайомим, то це не випадковість.

Традиційно в диснеївському мультфільмі присутні парочка милих і кумедних тварин, які допомагають головній героїні, і тутешні свинка Пуа і контуженый півень Хей-Хей навіть без слів завойовують симпатію глядача, що не завжди вдається головним героям. Шкода тільки, що в плавання відправляється тільки Хей-Хей, який постійно радує там своїми дивацтвами, адже Пуа заслуговує більше екранного часу.

«Ваяна» є другим виключно диснеївським мультфільмом, який вийшов в прокат в 2016 році, але не кращим з них. І не тільки тому, що «Зоотрополіс» – це дійсно анімаційний шедевр, а й тому, що «Ваяна» і без порівнянь, сама по собі вийшла не особливо вражаючою. Я просто обожнюю мюзикли всіляких видів, і діснеєвські музичні мультфільми, як «Аладдін», «Красуня і чудовисько» і «Книга джунглів», є ще однією причиною їх любити. Але «Ваяна» стала першим мультфільмом-мюзиклом, при перегляді більшості музичних епізодів якого хочеться, щоб герої перестали співати. І не через голоси акторів, які їх озвучили, оскільки голоси у них відмінно підійшли до персонажів, що в оригіналі, що в українському дубляжі, а тому, що самі номери здаються втомлюючими і недоречними. До душі припали тільки «Будь ласка» у виконанні Мауї і гімн предків Ваяни «Ми знаємо шлях», що чарує мелодійною самоанськоб мовою. На жаль, на «Золотий глобус» номінували не ці композиції, а «Як далеко я піду», яку співає головна героїня.

При перегляді, як не старалися кінематографісти показати глядачеві незвіданий світ і культуру Полінезії, не раз виникає відчуття, що все це вже було показано раніше в інших диснеївських мультфільмах. Як, наприклад, той психоделічний музичний номер гігантського і огидного краба Таматоа, чий панцир укритий товстим шаром золота і коштовностей. Мультиплікатори намагалися там зробити відсилання до таких знаменитих і в міру помпезних диснеївських номерів, як привітальна пісня Джіні з «Аладдіна» чи пісня Урсули з «Русалоньки», де навіть мотив музики чимось схожий на пісню «Блискучий», але цього разу вийшло невдало.

Частково недоліки мультфільму компенсує тема першовідкриття і бойовий дух Ваяни, яка не раз заявляє, що не є принцесою, хоча її офіційно і зараховують до клубу диснеївських принцес, але семантика титулу в даному випадку не так важлива. Що ж стосується подорожей, «Ваяна» постійно нагадує, що відкривати нові землі і підкорювати нові водні простори – це в людській крові споконвіку, і ніякі заборони не зможуть стримати цей дослідницький дух. Нехай нові землі таять в собі й небезпеку, але їх краса і поява нових можливостей сторицею завжди компенсують будь-яку небезпеку. Адже ми живемо, щоб підкорювати нові вершини і розвиватися, а, сидячи на одному місці, яким би райським воно ні було, зробити це практично неможливо. І якщо «Ваяна» зможе вам про це нагадати, то вже час на неї було витрачено не даремно. Та й літнього тепла в цьому мультфільмі предостатньо, якщо вашій душі не вистачає взимку сонця.

Коли навколо безкінечні простори приголомшуючого своєю красою і інтригуючого своїми таємницями океану, гріх сидіти на одному місці і не відправитися разом з напівбогом або хоча б дивакуватим півнем у захоплююче плавання.