Новини про фільм (2015)

12 липня 2015,  08:45 | Новини фільмів | Автор: Елена Стрельбицкая

Свій другий день 6-й Одеський міжнародний кінофестиваль почав з прем'єри фільму «Брідженд» данського режисера Йеппе Ронде який особисто приїхав в Одесу представити свій новий фільм і разом з тим висловити свою підтримку в такий нелегкий час.

Натхненний похмурими історіями, що сталися колись в однойменній місцевості, розташованій в Уельсі, «Брідженд» розповідає про якийсь культ самогубств серед проживаючих там підлітків, паралельно досліджуючи стосунки батьків і дітей.

Разом з режисером Йеппе Ронде фільм представив британський актор Джош Про’Коннор, відомий за ролями у «Клубі бунтарів», новій «Попелюшці» і серіалі «Вулиця різника».

О’Коннор розповів, що йому сподобалося працювати з непрофесійними акторами, що під час зйомок каст доповнював один одного, сформувавши в результаті якусь «групову свідомість». Актор погодився на таку досить складну роль, оскільки відчув зв'язок з режисером, і в результаті вона стала для нього «дуже здоровим досвідом».

Читати далі...
19 червня 2015,  11:40 | Новини фільмів | Автор: Елена Стрельбицкая

На прес-конференції за участю організаторів 6-го Одеського міжнародного кінофестивалю була оголошена офіційна програма цього року. Загалом туди увійшло 90 фільмів з 34 країн.

Президент кінофестивалю Вікторія Тігіпко зазначила, що його особливим акцентом в цьому році є жіночий тренд: 

Тема прав жінок звучала на багатьох кінофестивалях, там виступали такі яскраві і сильні жінки, що представляють кіно, як Сальма ХайєкЖюльєт БіношКейт Бланшетт, а також багато інші жінки, які й давали майстер-класи, і виступали в своїх блогах на сайтах, даючи теми для роздумів про те, як важлива підтримка дівчатам і жінкам, як важливо актрисам, режисерам, сценаристам, які перебувають на різних етапах своєї кар'єри, підтримувати один одного і піднімати дану тему в кіноіндустрії.

На ОМКФ-2015 відсоток фільмів, знятих жінками, становить 30%, що навіть перевищує кількість жіночих заявок на більш відомих кінофестивалях.

Читати далі...
27 квітня 2015,  18:01 | Новини фільмів | Автор: Елена Стрельбицкая

Днями завершився Tribeca Film Festival, який вже протягом 14 років щорічно проходить в Нью-Йорку. Кращим фільмом цього року визнали ісландську драму «Virgin Mountain».

«Virgin Mountain» (або «Fúsi») розповідає історію 40-річного чоловіка, який все ще живе з мамою, його дні схожі один на інший і він не бажає покинути зону свого комфорту. І тут зустріч з двома жінками перевертає його звичний світ. Автором сценарію і режисером фільму виступив Дагюр Каурі, який переміг у категорії Кращий сценарій. Також відзначили на фестивалі виконавця головної ролі Гуннара Йонссона, назвавши його Кращим актором.

Іншим лауреатом у трьох категоріях стала драма «Bridgend», натхненна реальними подіями - серією самогубств молодих людей. Фільм оповідає про дівчину-тінейджера Сару, що приїхала з батьком в маленьке уельське містечко, де самогубство виявляється дуже популярним серед юнаків та дівчат. Ханна Мюррей, що зіграла Сару, стала Кращою актрисою на кінофестивалі.

Читати далі...