Новини про фільм (2015)

10 червня 2020,  23:10 | Новини фільмів | Автор: Елена Стрельбицкая

Сьогодні, 10 червня, в Україні на стрімінгових сервісах Megogo і iTunes відбулася прем'єра фентезійного фільму Маттео Гарроне «Пригоди Піноккіо», заснованого на легендарній казці Карло Коллоді.

Читати далі...
18 грудня 2019,  14:00 | Новини фільмів

Поки студія Disney все збирається зняти рімейк свого мультфільму «Піноккіо» з Робертом Дауні мол., італійський режисер Маттео Гарроне вже зняв свою версію казки Карло Коллоді про дерев'яного хлопчика.

«Піноккіо» від Гарроне розповість заменитую історію про самотнього теслю Джеппетто (лауреат премії «Оскар» Роберто Беніньї), в чиї руки потрапляє чарівне поліно, і він вирішує витесати з нього справжнього хлопчика на ім'я Піноккіо (Федеріко Ієлапі). Піноккіо виявляється вельми неслухняним і, замість того щоб вчитися, тікає від свого батька і відправляється назустріч пригодам і своїй заповітній мрії стати справжнім хлопчиком.

Нове творіння режисера «Казки казок» вийде на українські екрани навесні, 12 березня. На той же день запланована прем'єра комедії «Мій шпигун».

2 грудня 2019,  23:09 | Новини фільмів

Режисер фільму «Казка казок» Маттео Гарроне представляє свою версію знаменитої казки італійського письменника Карло Коллоді «Піноккіо».

«Піноккіо» розповідає історію тесляра Джеппетто (лауреат премії «Оскар» Роберто Беніньї), який знаходить чарівне поліно і вирішує витесати з нього справжнього хлопчика (Федеріко Ієлапі). Він дає йому ім'я Піноккіо, але дерев'яний хлопчик виявляється таким непосидючим, що незабаром тікає з дому й відправляється в незабутні пригоди, де він зустріне нових друзів та ворогів, перш ніж возз'єднається зі своїм батьком.

У світовий прокат нове фентезі Гарроне вийде у грудні.

29 грудня 2015,  12:51 | Новини фільмів | Автор: Елена Стрельбицкая

Кинопрокатчик «Артхаус Трафик», вот уже 12 лет радующий украинских зрителей новинками артхаусного кино, опубликовал свой список лучших фильмов уходящего 2015 года.

Читати далі...
25 грудня 2015,  17:26 | Новини фільмів | Автор: Елена Стрельбицкая

На этой неделе в столичном кинотеатре «Жовтень» начался фестиваль «Лучшие арт-фильмы 2015 года», посвященный лучшим творениям авторского кинематографа, которые вышли на украинские экраны за последние двенадцать месяцев.

Читати далі...
17 вересня 2015,  19:23 | Рецензії | Автор: Елена Стрельбицкая

Як же ми всі звикли до того, що, незважаючи ні на що: ні на каверзи відьом, ні на жорстокість мачухи, ні на жахливих монстрів, герої казок в результаті будуть жити довго і щасливо. Але казки не завжди були такими, що в них поряд з чудесами, захоплюючими дух і вражаючими уяву, виповзали на білий світ всі найгірші риси людського характеру, не згладжені і не прикрашені, а показують зі всією реалістичністю те божевілля, до якого часом доводить цей казковий-казковий світ.

Своїм першим англомовним фільмом італійський режисер Маттео Гарроне вирішив зробити адаптацію чарівних і жорстоких казок Джамбаттіста Базіле, який нехай не настільки відомий, як брати Грімм, але і йому є чим здивувати і шокувати дорослих, які люблять казки.

«Казка казок» відправляє нас в три сусідні королівства, в кожному з яких щось не заладилося. В одному королева вбивається горем через те, що не може народити дитину, в іншому невгамовний сексуальний апетит короля не можуть вгамувати всі його придворні дівчата, а в третьому король замість того, щоб приділяти увагу своїй дочці, заводить досить дивного домашнього вихованця. Але це ж казки, чудеса трапляються, і, на перший погляд, тепер все у них буде добре, ось тільки вони забувають, а часом самі занадто отвержено прагнуть заплатити за це найвищу ціну. Чаклунство виходить з-під контролю, їх світ стрімко погіршується, і кожен новий вчинок погрожує обернуться справжнім прокляттям.

На ролі королеви і королів Гарроне вдалося роздобути такі таланти, як Сальма ХайєкДжон К. РайліВенсан Кассель і Тобі Джонс. Досить цікава роль дісталася Ширлі Хендерсон з її тоненьким голоском. Запам'яталися брати Крістіан і Джона ЛісБебе Кейв і Стейсі Мартін, остання з яких нещодавно прославилася завдяки «Німфоманці» Ларса фон Трієра. Тут у неї також є оголена сцена, але знята вона невинно і чарівно з цим довгим рудим волоссям. Було цікаво вперше поглянути на неї поза образу німфоманки.

Підходячи до перегляду «Казки казок» важливо пам'ятати, що це кінокартина зовсім не для дітей. Тут показані не тільки шикарні вбрання і бали. Розпуста, одержимість, монстри і безсердечність найблизькіших людей – ось, що ховається в цих казках. Якщо вам здався похмурим торішній диснеївський мюзикл «У темному-темному лісі», то будьте обережні. «Казка казок» розповість вам найжорстокіші і кривавіші історії, де хеппі-енд аж ніяк не є головною метою. Здивувати, зачарувати, викликати інтерес і огиду, сміх і жах – ось до чого прагне тут Гарроне. Ніколи не знаєш, як знову перетнуться ці три історії, і яким буде наступний поворот.

Фільм назвали «Надбанням італійського кіно», і дивлячись на такі сцени, як те саме поїдання Сальмою Хайєк серця морського чудовиська, розумієш, про що йде мова. Це щось сюрреалістичне, прекрасне і відштовхуюче одночасно. Під кінець ці три історії здаються трохи затягнутими, але жвавий інтерес, викликаний казками Базіле, змусить додивитися до кінця.

Чи збереже Королева найцінніше, що подарувала їй доля? Чи зуміє стара обдурити Короля? Чи опиниться на волі Принцеса? Насправді з ними може статися що завгодно, і ніхто не в силах зупинити Гарроне у втіленні на екрані його казкових фантазій і кошмарів.

11 вересня 2015,  15:12 | Новини фільмів | Автор: Елена Стрельбицкая

В следующий четверг, 17 сентября, в украинский прокат выходит фантастическая кинокартина «Сказка сказок» итальянского режиссера Маттео Гарроне, номинированная в этом году на «Золотую пальмовую ветвь» Каннского кинофестиваля.

Читати далі...
19 серпня 2015,  02:13 | Оновлення | Автор: SpaceMonkey

Світ величних замків, де правлять королі і королеви, де живуть прекрасні принцеси і хоробрі принци. Світ чаклунів і фей, страшних монстрів, старих прачок і придворних.

У кінотеатрах України з 17 вересня (у РФ з 10 вересня).

16 травня 2015,  22:02 | Новини фільмів | Автор: Елена Стрельбицкая

Во второй день Каннский кинофестиваль накрыло сущее безумие. К ним приехал экшен «Безумный Макс: Дорога ярости» со своей командой. А в третий день там появился сам Вуди Аллен со своим «Иррациональным человеком».

«Безумный Макс: Дорога ярости» был показан вне конкурса, но это не помешало фильму и его создателям получить в Каннах теплый прием. Представить его приехали режиссер Джордж МиллерТом ХардиШарлиз ТеронНиколас ХолтЗои Кравиц, продюсер Даг Митчелл и монтажер Маргарет Сиксел.

На пресс-конференции Миллер рассказал, что не ожидал, что производство фильма от появления идеи до его непосредственного создания займет целых 12 лет. Также он говорил о самих съемках:

Мы поехали на настоящих машинах, с настоящими людьми, в настоящую пустыню на 7 месяцев. И не было ни дня, когда бы я не подумал: «Мы сумасшедшие, раз решились это сделать.»

Читати далі...
17 квітня 2015,  13:25 | Новини фільмів | Автор: Елена Стрельбицкая

Трохи менше, ніж за місяць до початку 68-го Каннського кінофестивалю, однієї з головних кіноподій року, яка збере на набережній Круазет кінематографістів з Європи, Азії, Америки, була оголошена офіційна програма.

Фільмом відкриття кінофестивалю в цьому році буде французька драма «З високо піднятою головою» Емманюель Берко, яка вже вигравала у минулому кілька призів на Каннському кінофестивалі. Одну з основних ролей у фільмі зіграє Катрін Деньов, з якої Берко співпрацює вже давно. Фільм розповість історію життя хлопчака Мелоні з 6 до 18 років, поки він перебував під опікою соціальних служб в північній Франції.

В рамках Конкурсу будуть представлені нові роботи Жака ОдіараМаттео ГарронеНанні МореттіПаоло Соррентіно, які вже неодноразово отримували в Канні призи за свої кінороботи.

Одними з найбільш очікуваних фільмів 68-го кінофестивалю є «Море дерев» Гаса Ван Сента, де Меттью Макконахі зіграє американця-самогубця, що загубився в лісі і намагається знайти дорогу разом з незнайомим японцем, нова шекспірівська адаптація «Макбет» Майклом Фассбендером і Маріон Котійяр і трилер Дені Вільньова «Найманка» Емілі Блант, яка зіграє там поліцейського, супроводжуючого двох рейнджерів, що полюють на наркобарона.

Читати далі...