Новини про фільм (2015)

28 серпня 2015,  11:33 | Рецензії | Автор: Елена Стрельбицкая

Звання професора філософії лише з першого погляду передбачає, що людина хоч трохи наблизилася до розуміння того, що вона тут робить. Така людина може бути не менш, а то і більше втраченою по життю, ніж інші, які не розбираються в Канті і інших великих, поки не станеться щось, що зможе їх потрясти до глибини душі. Так сталося і з дуже талановитим професором Ейбом Лукасом, чиє життя до переїзду в невелике містечко не мало ніякого сенсу.

Витівник Вуді Аллен знову вирішив засватати Емму Стоун з чоловіком старше, тільки вже в нашому часі. Відправив він її в коледж, де і познайомив з одним вельми інтригуючим професором філософії, в якого так легко закохатися юній вразливій дівчині...

Та й як тут не закохатися в цього Ейба Лукаса, підступно втіленого Хоакіном Феніксом? Адже саме такі користуються особливим успіхом у жінок, яким хочеться стати чиєюсь музою, вдихнути життя в талановиту, але зневірену людину. Ось і тут на професора-алкоголіка клюнули відразу двоє: студент і викладачка. Першій ще хочеться все романтизувати, друга ж більш реалістично і практично підходить до таких відносин. Зрозуміло, любовного трикутника не уникнути, але якщо ви думаєте, що це чергова банальна історія про роман студентки з обожнюваним нею викладачем, то Вуді Аллен припас для вас кілька сюрпризів.

На Емму Стоун тут можна милуватися і не намилуватися. Одержимість її героїні професором балансує на межі здорового глузду, але вона така вітряна, наївна і мила в своєму обожнюванні придуманого нею самою ідеалу, що прощаєш їй всі дурниці. Навіть не шкода її хлопця-однолітка, адже так інтригуюче спостерігати за її відносинами з Ейбом Лукасом, підштовхуючи їх у своїй голові все-таки переступити межу. І Паркер Поузі чарівна в образі такої шукачки пригод в рамках нудного кампусу коледжу. Є з нею парочка чесних сцен, які дивують і забавляють своєю безцеремонністю і прямолінійністю.

Маленьке затишне містечко, одне з таких, де ніколи нічого не трапляється, теплі деньки, лекції про буття (від Аллена, вустами Фенікса) і відверті розмови про реальне життя на свіжому повітрі відбуваються під звуки джазу... і один вчинок, який змінює все. «Ірраціональна людина» виглядає дуже легко, піднімаючи настрій, незважаючи на присутню в розвитку історії похмурість. Є злочин, є покарання. Але обидва вони в якомусь сенсі шокують: за мить «до» постійно здається, що це все-таки не станеться, і змушують пороздумувати над примхами кохання, юних дам, привабливості професора середніх років з сильною алкогольною залежністю, ідеями приреченості і тим, у чому тільки людям не вдається часом знайти свій сенс життя. І хоча в принципі ці дві кінокартини несхожі, при перегляді згадалася «Сенсація» того ж Вуді Аллена, яка викликала схожі почуття. Хоча від «Ірраціональної людини» набагато більш м'який післясмак.

Деякі радять дивитися даний фільм лише затятим шанувальникам Фенікса і/або Аллена, але я з цим не згодна. «Ірраціональна людина» приємна комедія з нотками детектива, несподівано і з чорним гумором представляє знаходження сенсу життя людиною, яка його навіть особливо й не шукав. Відмінне кіно для проводів цього літа.

Ніхто не знає, що насправді діється в голові професора Ейба Лукаса. Донедавна там були лише філософія і випивка. Але тепер в його житті з'явився сенс, і оточуючим варто бути більш обережними.

20 серпня 2015,  23:44 | Новини фільмів | Автор: SpaceMonkey

З 27 серпня в кінотеатрах України глядачам покажуть новий фільм легендарного Вуді Аллена – «Ірраціональна людина». Напередодні прем'єри фільму про професора філософії компанія «Multi Media Distribution» і кінотеатр «Україна» оголошують старт буккросінгу. Тепер кіномани Києва зможуть продемонструвати свої літературні уподобання, не відходячи від каси кінотеатру.

З 20 серпня, прийшовши в кінотеатр «Україна», глядач може залишити будь-яку книгу, з якою йому не шкода попрощатися, передавши в надійні руки інших відвідувачів. У книзі ви можете залишити послання для інших учасників, а також –  для самого Аллена. Хто знає, раптом книжка дійде до його рук!

Правила буккросінгу традиційні: кожен учасник, приносячи книгу, може натомість взяти щось від інших відвідувачів кінотеатру. Для першого учасника буккросінгу кінотеатр «Україна» підготував бонус – запрошення на вечірку прем'єрного показу фільму «Ірраціональна людина».

Прем'єра фільму - 26 серпня.

Жанрових і тематичних обмежень у нашого буккросінгу немає, але ми хочемо нагадати учасникам, що легендарний старий Вуді давно захоплений філософією. Цікаво поспостерігати за тим, які книжки читають українські фанати Вуді Аллена, чи збігаються їхні літературні смаки з уподобаннями режисера. На прем'єрі «Ірраціональної людини» глядачам стане зрозуміло, чому саме до цього фільму ми вирішили провести таку акцію. Так чи інакше, ця ідея виникла в потоці обговорення сюжету картини.

коментують у компанії «Multi Media Distribution

15 серпня 2015,  22:24 | Статті | Автор: SpaceMonkey

27 серпня в широкий прокат виходить новий фільм Вуді Аллена «Ірраціональна людина» з культовими американськими акторами в головних ролях – Еммою Стоун («Бердмен», «Прислуга») і Хоакіном Феніксом («Гладіатор», «Готель Руанда»). Улюблені глядачами непередбачувані історії Аллена вертаються в українські кінотеатри у впізнаваній стилістиці, але з новою подачею. Як говорить сам режисер, в «Ірраціональній людині» з'являється свіжий реалізм, не властивий попереднім картинам».

Читати далі...
16 липня 2015,  03:52 | Оновлення | Автор: SpaceMonkey

Комедія від Вуді Аллена.

Професор філософії, що перебуває в екзистенціональній кризі, пускає своє життя в нове русло, закрутивши роман зі своєю студенткою.

16 травня 2015,  22:02 | Новини фільмів | Автор: Елена Стрельбицкая

Во второй день Каннский кинофестиваль накрыло сущее безумие. К ним приехал экшен «Безумный Макс: Дорога ярости» со своей командой. А в третий день там появился сам Вуди Аллен со своим «Иррациональным человеком».

«Безумный Макс: Дорога ярости» был показан вне конкурса, но это не помешало фильму и его создателям получить в Каннах теплый прием. Представить его приехали режиссер Джордж МиллерТом ХардиШарлиз ТеронНиколас ХолтЗои Кравиц, продюсер Даг Митчелл и монтажер Маргарет Сиксел.

На пресс-конференции Миллер рассказал, что не ожидал, что производство фильма от появления идеи до его непосредственного создания займет целых 12 лет. Также он говорил о самих съемках:

Мы поехали на настоящих машинах, с настоящими людьми, в настоящую пустыню на 7 месяцев. И не было ни дня, когда бы я не подумал: «Мы сумасшедшие, раз решились это сделать.»

Читати далі...
17 квітня 2015,  13:25 | Новини фільмів | Автор: Елена Стрельбицкая

Трохи менше, ніж за місяць до початку 68-го Каннського кінофестивалю, однієї з головних кіноподій року, яка збере на набережній Круазет кінематографістів з Європи, Азії, Америки, була оголошена офіційна програма.

Фільмом відкриття кінофестивалю в цьому році буде французька драма «З високо піднятою головою» Емманюель Берко, яка вже вигравала у минулому кілька призів на Каннському кінофестивалі. Одну з основних ролей у фільмі зіграє Катрін Деньов, з якої Берко співпрацює вже давно. Фільм розповість історію життя хлопчака Мелоні з 6 до 18 років, поки він перебував під опікою соціальних служб в північній Франції.

В рамках Конкурсу будуть представлені нові роботи Жака ОдіараМаттео ГарронеНанні МореттіПаоло Соррентіно, які вже неодноразово отримували в Канні призи за свої кінороботи.

Одними з найбільш очікуваних фільмів 68-го кінофестивалю є «Море дерев» Гаса Ван Сента, де Меттью Макконахі зіграє американця-самогубця, що загубився в лісі і намагається знайти дорогу разом з незнайомим японцем, нова шекспірівська адаптація «Макбет» Майклом Фассбендером і Маріон Котійяр і трилер Дені Вільньова «Найманка» Емілі Блант, яка зіграє там поліцейського, супроводжуючого двох рейнджерів, що полюють на наркобарона.

Читати далі...