Новини про фільм (2017)

25 травня 2020,  17:35 | Новини фільмів | Автор: Елена Стрельбицкая

Прем'єра супергеройського екшену «Самаритянин», де зірка «Рембо» Сільвестр Сталлоне втілить старіючого супергероя, була перенесена на наступний рік у зв'язку зі світовою пандемією коронавірусу.

Читати далі...
1 вересня 2017,  04:01 | Кастінг | Автор: Елена Стрельбицкая

Зірка «Дедпула» Ед Скрейн відмовився від ролі у перезапуску «Хелбоя», вирішивши, що не може грати персонажа з азіатським корінням.

Читати далі...
Рецензія на фільм «Привид у броні»
Рімейк культового аніме
5 квітня 2017,  21:03 | Рецензії | Автор: Елена Стрельбицкая

Прагнення людства жити довше і використовувати можливості свого мозку, повною мірою привело корпорацію «Ханка Роботікс» до створення першого абсолютного злиття людини і робота – кіборга з неймовірними рефлексами і фізичною силою, який володіє справжніми думками і почуттями. Вони назвали її Майором і відправили боротися зі злочинністю, але приховали, якою ціною вона отримала досконале механічне тіло...

Культове аніме «Привид у броні», зняте в 1995 році японським режисером Мамору Осії і заснований на коміксах Масамуне Сіро давно не давало спокою голлівудським кінематографістам, і, нарешті, вони зняли його рімейк у вигляді художнього фільму. Довірили настільки незвичайний матеріал з якоїсь дивної причини режисерові Руперту Сандерсу, який зняв посереднє за сюжетом, але отримавше 2 номінації на «Оскар» за костюми і спецефекти фентезі «Білосніжка і Мисливець». Тому візуально до його «Привида у броні» причепитися дуже складно, адже режисер іноді з величезною точністю відтворює тут сцени з однойменного аніме, але за цими красивими зображеннями виявилася порожнеча, яка не чіпляє за живе.

«Привид у броні» починається багатообіцяюче з народження Майора, її пробудження і стрибка з висотки, після якого вона приземляється всередині будівлі прямо в самому центрі нападу роботів на людей і влаштовує там справжній екшен в своєму невидимому костюмі. Цього достатньо, щоб підкупити глядача, але далі фільм починає стрімко втрачати свій лоск, перетворюючись на бліду копію оригіналу, якій ніяк не стати настільки ж значущою і вже тим більше культовою, як аніме Осії. Голлівуд нещадно переінакшує цю колоритну історію, яка розвивається в недалекому майбутньому в Токіо, під себе і робить її більш західною, позбавляючи при цьому душі і емоцій як таких. Хто є головним лиходієм ясно з перших секунд фільму, тому сюжет позбавлений якої-небудь інтриги і загадки. Але герої «Привида у броні» настільки захоплені технологічними вдосконаленнями, що просто не замислюються про ціну, яку за них доводиться платити. Всі мовчать про ті невдалі експерименти, проведені хто знає скільки років у лабораторіях «Ханки», які покалічили купу життів. Суспільство покірно прийняло у подарунок їх винаходи, і ніхто не помітив, що з вулиць при цьому безслідно зникають люди. Ось що значить перенаселене місто.

Спершу здавалося, що вибір на головну роль Скарлетт Йоханссон є не стільки расизмом, скільки спробою залучити ширшу аудиторію до фільму, але тоді сценаристам варто адаптувати головну героїню під актрису і створити переконливу передісторію про те, що вона була біглою в Японію американкою, яка потрапила в руки «Ханки» і перетворена на кіборга. Але спочатку її героїня була японкою, тому її переродження в тілі Йоханссон дійсно виглядає расизмом. Як і у випадку з Кудзе, якого досить цікаво зіграв Майкл Пітт. Виходить, що «Ханка» не просто краде життя у людини і засовує її мозок в тіло робота, а створила цілий конвеєр по перетворенню японців у кіборгів європейської зовнішності. До такого навіть Гітлер зі своєю теорією про сверхлюдей не додумався б.

Тим не менш, якщо відкинути геть расове питання, Йоханссон виглядає цілком привабливо в образі Майора. Вона повністю поринула в цю роль, а конфлікт її героїні з собою і її квест з метою дізнатися про своє минуле захоплює досить сильно, щоб фільм пролетів непомітно. Безстрашність і готовність віддати своє життя заради порятунку незнайомців роблять їй честь, але в той же час вона настільки холодна і беземоційна, ніби повністю є роботом і в ній не залишилося нічого людського. Навіть повністю синтетичний Санні з фільму «Я, робот» показав в рази більше емоцій, ніж Майор.

Компанію Йоханссон у фільмі склали переважно європейці Йохан Філіп Асбек, що втілив напарника Майора Бату, і Жюльєт Бінош, яка зіграла одного з творців Майора, яка відноситься до неї з материнською турботою. На роль глави відділу запросили все-таки видатного японського актора Такеші Кітано, і спасибі, що дали йому пару крутих сцен. А зірці супергеройського екшену «Росомаха: Безсмертний» Рілі Фукусімі могли б дати роль і побільше, ніж втілення гейші-робота в масці. Адже вона могла б і з роллю Майора впоратися.

На тлі недавно вийшовшого на екрани рімейка «Красуня і чудовисько», що вйшов дуже вдалим, «Привид у броні» виглядає досить слабо і мляво, відчайдушно і по-голлівудськи копіюючи оригінал, не розуміючи, що його цінність полягала саме в японському дусі, якого тут немає. Сама історія про поглинання людей технологіями досить занятна і є зараз актуальною як ніколи, але відгуку в душі так і не знайшла. І це я ще не як фанатка оригінального аніме кажу, тому прихильникам старого «Привида у броні» раджу не чекати від фільму Сандерса багато чого.

Йоханссон у ролі крутого кіборга, що втратив свою пам'ять, може і приверне натовп глядачів у кіно, але повсюдне копіювання оригіналу з расистским вкрапленням точно не зроблять цей рімейк вдалим.

2 квітня 2017,  03:04 | Оновлення | Автор: Елена Стрельбицкая

Новий промо-ролик «Привида у броні» є посланням антагоніста Кудзе (Майкл Пітт) до корпорації «Ханка Роботікс». Вони вкрали у нього життя, і тепер він буде мстити кожному, хто був до цього причетний, поки вони не розкажуть, що у нього забрали.

Футуристичний екшен Руперта Сандерса вже можна побачити в українських кінотеатрах.

30 березня 2017,  18:27 | Оновлення | Автор: Елена Стрельбицкая

Нова українська фічуретка науково-фантастичного екшену «Привид у броні» показує й розповідає словами режисера Руперта Сандерса та дуету костюмерів Курт і Барт, який працював над «Голодними іграми: Переспівниця», про те, як створювалися його костюми на прикладі наряду гейші та її складної маски.

Очікуваний рімейк зі Скарлетт Йоханссон у головній ролі можна побачити в українських кінотеатрах з сьогоднішнього дня.

27 березня 2017,  19:55 | Оновлення | Автор: Елена Стрельбицкая

За кілька днів до виходу науково-фантастичного трилера «Привид у броні» в світовий прокат студія Paramount Pictures вирішила поділитися його фінальним трейлером, який показує багато нових моментів з Майором (Скарлетт Йоханссон), її напарником Бату (Йохан Філіп Асбек) та лиходієм-кіборгом Кудзе (Майкл Пітт).

Українську фічуретку, що розповідає про зйомки епізоду з народженням Майора, дивіться тут.

25 березня 2017,  16:34 | Оновлення | Автор: Елена Стрельбицкая

Українська фічуретка науково-фантастичного екшену «Привид у броні» розкриває, яким чином відтворювався культовий епізод з однойменного аніме, де головна героїня з'являється на світ у вигляді кіборга. Для цього команда режисера Руперта Сандерса використовувала не тільки комп'ютерну графіку, накладену на тіло Скарлетт Йоханссон, а й зробила справжній скелет із пластику й металу з пропорціями акторки, що складається з 1 400 деталей.

Фрагмент «Привида у броні», що показує народження Майора, дивіться тут.

22 березня 2017,  14:33 | Оновлення | Автор: Елена Стрельбицкая

Кіностудія Paramount Pictures продовжує активно просувати римейк культового аніме «Привид у броні», і ось виконавиця його головної ролі Скарлетт Йоханссон представила перші 5 хвилин фільму, які виглядають дуже вражаюче. Майор слухає зустріч високопоставлених людей, на яку раптом нападають кіборги, тому їй доводиться втрутитися. Як вам такий початок?

Інший крутий фрагмент, де Майор б'ється зі злочинцем в воді, дивіться тут.

21 березня 2017,  13:31 | Оновлення | Автор: Елена Стрельбицкая

Дивимося крутий фрагмент «Привида у броні», в якому Майор у втіленні Скарлетт Йоханссон наздоганяє бандита та б'ється з ним у воді, то стаючи невидимою, то знову видимою. У злочинця не було жодного шансу втекти.

Нову фічуретку, що розповідає про бачення режисера Руперта Сандерса, ви знайдете тут.

16 березня 2017,  18:04 | Оновлення | Автор: Елена Стрельбицкая

Головним питанням науково-фантастичного екшена «Привид у броні» полягає в походженні головної героїні відомої як Майор. У новій закулісній фічуретці Скарлетт Йоханссон говорить, що саме її подорож до самопізнання і є центром даної історії. Режисер Руперт Сандерс додає, що актриса з головою поринула в цю роль, а прихована злість і прихована людяність зробили з неї справжнього Майора.

Багато нових кадрів з Йоханссон із «Привида у броні» у відмінній якості ви знайдете в нашій галереї.

11 березня 2017,  23:48 | Оновлення | Автор: Елена Стрельбицкая

У новому промо-ролику фантастичного екшену «Привид у броні» героїня Скарлетт Йоханссон заявляє, що її переслідують, але вона є безстрашним мисливцем й збирається сама прийти за ними. Адже вона — Майор.

Українське промо кінокартини Руперта Сандерса, де усміхнена Йоханссон говорить кілька вступних слів, дивіться тут.

7 березня 2017,  20:17 | Оновлення | Автор: Елена Стрельбицкая

Нове українське промо фантастичного екшену «Привид у броні» за допомогою чарівної виконавиці головної ролі Скарлетт Йоханссон нагадує нам, що художній рімейк культового аніме вийде в прокат через декілька тижнів, 30 березня, і акторка сподівається, що шанувальники будуть від нього в захваті. А що ви чекаєте від цього фільму?

Свіжий трейлер «Привида у броні» з реміксом Стіва Аокі дивіться тут.

6 березня 2017,  18:00 | Оновлення | Автор: Елена Стрельбицкая

Американський музикант Стів Аокі створив ремікс культового головної теми аніме «Привид у броні» для його художнього рімейка зі Скарлетт Йоханссон у головній ролі. Почути його можна у свіжому трейлері фільму, який складається з нових моментів, включаючи поєдинок Майора з лиходієм Кудзе (Майкл Пітт).

Другий український трейлер «Привида у броні», чия прем'єра відбудеться 30 березня, дивіться тут.

2 березня 2017,  01:08 | Оновлення | Автор: Елена Стрельбицкая

Новий фрагмент науково-фантастичного екшену «Привид у броні» показує пробудження головної героїні у втіленні Скарлетт Йоханссон, яку тут зватимуть Мірою, а не Мотоко Кусанагі, як в манзі. Поруч з нею опиняється Жюльєт Бінош, але її пояснення не сильно заспокоюють Міру. Вони вкрали її життя, і тепер вона буде мститися.

Другий український трейлер «Привида у броні» дивіться тут.