Новини про фільм (2017)

12 грудня 2023,  20:09 | Новини фільмів

Це планета мавп. І лише Цірі вдалося вижити на ній. Дивіться тизер-трейлер пригодницького екшену «Королівство планети мавп» за участю зірки хітового фентезі «Відьмак» Фрейї Аллан, яка відома за роллю принцеси Цірілли.

Читати далі...
2 листопада 2023,  00:32 | Новини фільмів

У мережі з'явився перший тизер науково-фантастичного екшену «Королівство планети мавп», який буде продовженням культової франшизи. Він повідомляє, що офіційний трейлер вийде у четвер (за американським часом).

Читати далі...
7 вересня 2018,  19:36 | Кастінг | Автор: Елена Стрельбицкая

Зірка серіалу «Поліція Чикаго» Софія Буш виконає головну роль в новому шпигунському серіалі «Surveillance» від режисера «Війни за планету мавп» і майбутнього «Бетмена» Метта Рівза.

Читати далі...
5 березня 2018,  03:16 | Нагороди та премії | Автор: Елена Стрельбицкая

У Голлівуді завершилася 90-а церемонія нагородження «Оскар». Дізнайтеся, хто пішов цієї ночі додому із золотою статуеткою.

Читати далі...
6 листопада 2017,  16:11 | Нагороди та премії | Автор: Елена Стрельбицкая

У неділю в Беверлі-Хіллз відбулася церемонія нагородження премії Hollywood Film Awards, лауреатами якої цього року опинилися Анджеліна Джолі, Кейт Вінслет і Гері Олдман, а також фільми «Той, хто біжить по лезу 2049», «Вартові Галактики 2» і «Красуня і чудовисько».

Читати далі...
25 вересня 2017,  00:42 | Оновлення | Автор: Елена Стрельбицкая

Новий трейлер приголомшливого завершення науково-фантастичної трилогії «Війна за планету мавп» обіцяє, що, якщо ви не встигли побачити його в кіно або хочете його переглянути знову, то зможете зробити це вдома вже в наступному місяці. Чим нас знову потряс Енді Серкіс в образі ватажка мавп Цезаря і чому фільм Метта Рівза гідний вашої уваги в цілому, читайте в нашій рецензії.

У форматі Digital «Війна за планету мавп» вийде 10 жовтня, а на Blu-ray і DVD — 24 жовтня.

20 липня 2017,  15:03 | Новини фільмів | Автор: Елена Стрельбицкая

В рамках промо-туру драматичної фантастики «Війна за планету мавп», яка вирішить долю двох розумних видів на нашій планеті — людей і мавп, її зірки Енді Серкіс та Вуді Гаррельсон потрапили на інтерв'ю до сайту IGN, де відповіли на найсмішніші коментарі глядачів про свій фільм.

Ви вже можете подивитися кінокартину Метта Рівза в українських кінотеатрах.

19 липня 2017,  04:07 | Рецензії | Автор: Елена Стрельбицкая

Франшиза «Планета мавп», здавалося б, не має такої величезної і відданої фан-бази, як ті ж «Зоряні війни», супергеройські фільми Marvel або DC, Поттеріана, Бондіана або «Володар кілець», але як тільки в кіно виходить черговий пріквел, всі дружно йдуть на нього в кіно, і тут же співають фільму дифірамби як глядачі, так і критики. І її нова глава «Війна за планету мавп» не стала винятком.

В режисерському кріслі третьої частини боротьби мавп під проводом Цезаря за своє місце під сонцем залишився Метт Рівз. Він зняв успішний «Світанок планети мавп» і показав, наскільки глибоко розуміє цей незвичайний постапокаліптичний світ, але його новий фільм виходить абсолютно на інший рівень. Навіть якщо ви знаєте, до якого результату у війні людей і мавп вона веде, ця кінокартина, де драма то й справа затьмарює інші жанри, все одно залишить вас без слів.

« – Мавпи сильні разом.»

Спроба людей і мавп жити мирно один з одним зазнала невдачі, і тепер на розумних приматів з новим запалом, керуючись страхом і ненавистю, полюють вцілілі залишки американської армії. Цезар, будучи набагато мудрішим, ніж багато людей, пропонує їм перемир'я, але у відповідь отримує тільки ножа в спину. Люди не хочуть жити мирно з мавпами, і крапка. Тепер ватажку мавп залишається тільки одне – покласти край війні, убивши ватажка людей. Тим не менш, борючись за порятунок свого виду, Цезар також веде ще одну війну – всередині самого себе. Смерть родини пробуджує в ньому бажання здійснити вендету, але невже він нічим не кращий за Кобу? Невже Цезар не знайде в собі сили бути вище цього? Результату його внутрішньої боротьби при перегляді чекаєш з не меншим інтересом, ніж результату протистояння людей і мавп.

Спасибі Серкісу за одне з кращих виступів на екрані не тільки цього року, а можливо, і всіх часів. Навряд чи хтось зможе в майбутньому зіграти мавпу більш реалістично, ніж це вдалося зробити йому. Його героя не хочеться відпускати з екрану до останньої секунди, оскільки до нього щиро прикипаешь за ці години серцем, і тут зовсім не важливо, чи ви дивилися попередні фільми по сотні раз чи ні. Він завоює вашу симпатію за лічені хвилини і покаже, як це бути справжнім героєм.

Головним злом фільму є ватажок людської армії, якого просто називають Полковником. Я дуже люблю Вуді Харрельсона, в останні роки він все вище і вище ставить планку своєю грою, а при перегляді «Війни за планету мавп» я люблю його ненавидіти. Його Полковник взяв від людей все найгірше, знову перекрутивши поняття «заради людського блага», як робили багато тиранів до нього. В глибині душі він можливо і розуміє, що винищення мавп не знищить вірус, що змушує людей деградувати, але не може зупинитися, оскільки не вміє по-іншому і не знає, що ще можна зробити. Він розуміє, що це його остання війна, і ні за що не відступить, що робить його дуже небезпечним ворогом.

Коли Цезар вирішує йти в лігво ворога, щоб помститися за рідних, за ним відважно йдуть Моріс, Рокет і Люка, яких зіграли Карін КоновалТеррі Нотарі і Майкл Адамуейт. Ви можете не знати їхніх імен, але знайте, що саме їхні очі дивилися на вас з екрану у вигляді мавп. Ці персонажі, готові йти за своїм лідером до кінця, не тільки є прикладом справжньої вірності, а й не раз роблять великі або маленькі акти доброти по відношенню до дівчинки Нові, що зустрілася на їхньому шляху, людям або ворожих мавп, від яких стискається серце. До речі, Нотарі нещодавно зіграв Кінга Конга у фільмі «Конг: Острів черепа», так що в таланті цих акторів, у яких вийшли не менш правдоподібні мавпи, ніж у Серкіса, сумніватися не доводиться.

Особливо підкорила у цій частині Погана мавпа у втіленні Стіва Зана. Це дивовижне створіння, яке багато років жило у самотності, тому, зустрівши Цезаря і його мавп, одразу ж записує їх у свої друзі і відправляється з ними в лігво звіра. Він – один з найхоробріших персонажів фільму, оскільки не є воїном, і йому було б набагато приємніше сидіти в своєму притулку і грітися біля багаття, але він, перемагаючи свій страх, відважно допомагає Цезарю, по ходу справи відпускаючи забавні коментарі і взагалі просто будучи милим диваком з голови до п'ят. У всій цій гострій драмі Погана мавпа – той персонаж, який не раз змусить вас посміхнутися і навіть засміятися.

Героїня Амайї Міллер – дівчинка-сирота Нова, яку мавпи забирають з собою, – є вже другою німою дівчинкою в кіно цього року після Дафні Кін з «Логана», але порівнювати їх не доводиться. Це вам не дівчинка-росомаха; Нова – тихе, добре і ніжне створіння, яке тягнеться до мавп всією душею. Мавпи теж відповідають їй взаємністю, незважаючи на те, що вона – людина, в той час як люди тримають навіть самих маленьких мавпочок в клітках на морозі. Це багато що говорить про оба види.

«Війна за планету мавп» – фільм, який майже відразу хочеться переглянути знову. У перший раз при перегляді непросто впоратися з емоціями, адже історія Цезаря і його мавп зачіпає за живе, не відпускаючи до фінальних титрів (ридав весь зал). А вдруге вже можна більш вдумливо помітити та усвідомити всі тонкощі цієї історії, що показує, як людство за лічені роки змогло себе знищити, як страх і ненависть пожирають людей зсередини, і як люди, відчайдушно бажаючи вижити, роблять все, щоб наблизити свій кінець. Всі ці сильні солдати гинуть, а виживає маленька дівчинка, і все тому, що вона прийшла до мавп з водою і їжею, а не з гранатами. Тому якщо ви при перегляді переживаєте найбільше за мавп і хочете, щоб перемогли вони, а не жорстокі люди, і якщо в деяких особливо трагічних моментах по ваших щоках скочуються сльози, то, схоже, у людства ще є шанс не перетворитися в останніх і гірших представників самих себе, яких показав нам Рівз.

Один з найбільш приголомшливих і багатогранних фільмів 2017 року, який нікого не залишить байдужим. А його головний герой Цезар знову нагадає вам про справжню людяність, такою, на яку здатна далеко не кожна людина.

14 липня 2017,  20:37 | Новини фільмів | Автор: Елена Стрельбицкая

В честь выхода приключенческо-фэнтезийного экшена «Война за планету обезьян» на большие экраны студия 20th Century Fox представила два десятка новых кадров.

Читати далі...
12 липня 2017,  16:58 | Оновлення | Автор: Елена Стрельбицкая

«Війна за планету мавп» покаже людство в його найтемніші часи, коли залишки людської армії вирішили стерти з лиця землі розумних мавп, яких люди самі й створили. Її вірусний промо-ролик за участю відомого приматолога і посла миру ООН Джейн Гудолл говорить про те, що ми — люди — не окремий і не верховний вид, призначений правити королівством природи. Ми — один з видів тварин на нашій планеті, і ми повинні боротися за збереження гармонії нашого світу й виказувати співчуття по відношенню до всіх, хто називає Землю своїм домом.

Трейлер фільму Метта Рівза, який згадує історію Цезаря (Енді Серкіс), дивіться тут. Квитки на його сеанси ви знайдете в нашій афіші.

10 липня 2017,  15:02 | Оновлення | Автор: Елена Стрельбицкая

Новий трейлер пригодницько-фентезійного екшену «Війна за планету мавп» присвячений усій трилогії і показує, з чого починалася історія Цезаря (Енді Серкіс) в 2011 році і як він з милої маленької мавпочки Джеймса Франко перетворився в лідера свого виду, який бореться за виживання з вороже налаштованою армією людей. Так що напередодні виходу заключної частини на великі екрани саме час переглянути «Повстання планети мавп» і «Світанок планети мавп».

Українська прем'єра фільму Метта Рівза відбудеться 13 липня. Квитки на сеанси ви вже можете придбати на нашому сайті. Афіша постійно поповнюється.