Новини про фільм (2015)

17 квітня 2024,  18:54 | Новини фільмів

Ви, мабуть, найкраще знаєте британського актора Дева Пателя за головною роллю в оскароносній драмі Денні Бойла «Мільйонер з нетрів», проте цього місяця він збирається шокувати вас, втіливши небезпечного антигероя у своєму вибуховому режисерському дебюті «Манкімен» («Monkey Man»).

Читати далі...
11 березня 2015,  15:25 | Рецензії | Автор: Елена Стрельбицкая

Уровень преступности растет в Йоханнесбурге, вместе с ним растет и число убитых полицейских. Офицеры из плоти и крови уже не в состоянии охранять порядок на улицах, где разъезжают вооруженные до зубов гангстеры. И тут появляется спасение в виде роботов-скаутов: они более эффективны, а если и пострадают на задании, то их можно починить или отправить на металлолом, который никто оплакивать не будет. Но их создатель решил пойти дальше и написал программу, наделяющую робота способностью мыслить и чувствовать. Только попадает он в неблагополучную семью бандитов, задумавших сделать из робота превосходного преступника...

Шесть лет назад режиссер Нил Бломкамп буквально ворвался в мир научной фантастики со своим великолепным «Районом №9». Потом был отнюдь не великолепный «Элизиум», который все равно позволил режиссеру укрепиться в своей уникальной жанровой нише. А теперь на свет появился «Робот Чаппи», который, несмотря на милое название, отнюдь не является семейным фильмом о домашнем питомце.

Каким будет искусственный интеллект? Как мы повлияем на его развитие и как он изменит наш мир? Мы уже видели столько фильмов о том, как гигантская компьютерная сеть восстает против человечества. Бломкамп же решил сосредоточиться на одном единственном новорожденном роботе, который становится первым в мире обладателем такого интеллекта. К Чаппи сразу проникаешься симпатией, и кажется это таким жестоким, что его привели в наш мир. Но таковым является ведь каждое рождение на нашей планете, и каждый должен научиться здесь выживать. И никаких исключений для роботов, способных испытывать эмоции. Бесподобно сыграл такого робота Шарлто Копли, без которого пока не обошелся ни один фильм этого режиссера. Он вдохнул в Чаппи, в каждое его движение жизнь, сделав своего робота действительно очень особенным.

Творца Чаппи воплотил на экране Дев Патель. Амбиции молодого программиста заводят его очень далеко, но как теперь быть ему со своим творением? В этом персонаже как раз присутствуют все те черты характера, позволяющие человечеству творить, эволюционировать, гнаться за будущим, но... люди сами порой не осознают, какая это огромная ответственность, создать нечто подобное. И в результате творение действительно тут превосходит своего творца, причем в человечности, когда робот задумывается о будущем, о чем как-то совсем забыл подумать его творец. Появляются здесь также хорошо известные Хью Джекман и Сигурни Уивер. Но на роли гораздо более важных Мамочки и Папы, гангстеров, ставших для Чаппи семьей, Бломкамп выбрал участников южноафриканской группы Die Antwoord. Для Йо-Ланди Фиссер и Ninja это был дебют в большом кино и они очень органично выписались в эту историю. Их стиль – это отдельная тема для разговора.

Критики в общем приняли фильм не слишком тепло, и пускай «Робот Чаппи» не стал на одну ступеньку с «Районом №9», который, кажется, уже находится на недосягаемой высоте, лично меня Бломкамп во второй раз приятно удивил. Он ярко и эмоционально показывает нам ближайшее будущее и развитие технологий, до которых уже вроде бы рукой подать, и при этом преподносит тему искусственного интеллекта в таком понятном и близком образе необычного ребенка, которого нужно обучать и за которого люди должны нести ответственность. Наблюдая за Чаппи, возникает масса вопросов, над которыми стоит задуматься человечеству, планирующему создать нечто подобное. А что потом? Что если такой интеллект воспитают в преступной среде? Сможет ли он сам себя защитить? И была ли вообще изначально какая-то высшая цель у его творца, или это не более, чем эгоистичные амбиции самоутвердиться?

Бломкамп не разделяет своих персонажей на хороших и плохих, хотя зритель ожидает увидеть это в каждом фильме. Есть просто люди со всеми их недостатками, неправильным выбором, такие, какие они есть. Но порой они удивляют своими поступками, на которые, думаешь, они уже не способны, и это привносит в повествование очень странные, но все же нотки оптимизма. Режиссер является не более чем рассказчиком, оставляя зрителям самим делать выводы, искать мораль, осуждать или сопереживать персонажам. Создавая «Робота Чаппи», Бломкамп сумел частично передать напряжение и загадку, которые сделали таким уникальным его «Район №9». Ты наблюдаешь за стремительно развивающимися событиями и не можешь быть уверенным в том, что произойдет потом, куда эта история заведет своих героев и какой у нее будет финал.

«Робот Чаппи» реалистичен до самого своего последнего кадра. Он чувствуется, как нечто необычное и настоящее, обращающееся непосредственно к каждому из нас, как сказка о человечности робота и жестокости людей, и как триллер, где никто не в безопасности, особенно робот, которого можно превратить в оружие.

Когда внутри железной оболочки просыпается настоящее сознание, способное думать, развиваться и чувствовать, ему нужна семья. И уже от нее зависит, кем станет это уникальное существо и будет ли у него то, что мы зовем душой.

4 березня 2015,  06:19 | Статті | Автор: SpaceMonkey

Від режисера фільму «Район №9» - новий фантастичний екшн «Робот Чаппі». У ролях: Шарлто Коуплі, Дев Пател, Сігурні Вівер та Х’ю Джекман. Дія відбувається у недалекому майбутньому, де зі злочинністю борються дроїди-поліцейські. Одного дроїда, Чаппі, викрадено та перепрограмовано, і він стає першим роботом, здатним самостійно мислити, приймати рішення  та відчувати емоції. Тепер Чаппі становить загрозу потужній корпорації, яка не зупиниться ні перед чим, щоб знищити його і переконатися, що інших роботів, подібних Чаппі, не існує.

Про фільм

У своїх фільмах «Район №9» та «Елізіум» Ніл Бломкамп запросив глядачів поглянути на наш світ під іншим кутом. Він поєднав динамічний екшн із свідомістю суспільства – і саме цей мікс робить його фільми незабутніми. Стрічка «Робот Чаппі» не є виключенням.

Дія відбувається у майбутньому, яке від нас відділяють лише кілька років, тут поліція бореться із криміналом за допомогою роботів-дроїдів, яких називають скаутами. «З ними не можна сперечатися, дискутувати або переконувати», - говорить Бломкамп. 

Із середовища таких скаутів походить Чаппі – унікальне створіння, яке може думати і відчувати. Раніше він був поліцейським дроїдом, потім його викрали для абсолютно інших цілей.

Читати далі...
7 січня 2015,  14:08 | Новини фільмів | Автор: Елена Стрельбицкая

Нехай не всі ще встигли подивитися найбільш обговорювані фільми минулого року, зокрема через те, що до нашого рідного прокату деякі з них поки так і не дійшли, час не стоїть на місці і вже пора складати свій список фільмів, які не варто пропустити в 2015. Перед вами перша частина цікавих прем'єр, які пройдуть в українських кінотеатрах з січня по червень.

Січень

«Мамочка», реж. Ксав'є Долан

15 січня

П'ята кінокартина канадця Ксавьє Долана, якому всього 25 років, є одним з найбільш очікуваних інді-релізів року після її успіху на торішньому Каннському кінофестивалі.

«Тупий і ще тупіший 2», реж. Пітер і Боббі Фарреллі

22 січня

Гаррі і Ллойд повертаються! Сіквел відомої комедії, якого шанувальники дуету Джим Керрі / Джефф Деніелс чекали цілих 20 років!

«Американський снайпер», реж. Клінт Іствуд

22 січня

Нова військова драма Клінта Іствуда не надто часто, але все-таки деколи з'являється в списках кращих фільмів року, що минув. «Американський снайпер» заснований на автобіографії американського морського котика Кріса Кайла, якого зіграв Бредлі Купер.

«Спецоперація« Інтерв'ю», реж. Еван Голдберг, Сет Роген

29 січня

Одна з найбільш обговорюваних і скандальних комедій минулого року, яка коштувала кінокомпанії Sony Pictures стількох нервів і збитків і стала причиною політичного конфлікту між США і Північною Кореєю. Її забороняли, її реліз скасовували, критикували, правда, не стільки саму кінокартину, скільки те, що студія пішла на поступки кібертерористів. У будь-якому випадку, цікаво, наскільки далеко зайшли Голдберг, Роген і Франко у своїй уявно невинній історії про те, як двоє таблоїдних журналістів на замовлення ЦРУ повинні вбити лідера КНДР.

Лютий

«Сходження Юпітер», реж. Енді і Лана Вачовскі

5 лютого

Творці «Матриці» представляють (очікувано) пригодницьку фантастику про майбутнє, на цей раз з Мілою Куніс і Ченнінгом Татумом у головних ролях.

«Нескорений», реж. Анджеліна Джолі

5 лютого

Джолі все рідше знімається у фільмах і все частіше виявляється по той бік камери в кріслі режисера. Її друга режисерська робота заснована на історії життя олімпійського чемпіона Луї Замперіні, який опинився в полоні у японців під час Другої світової війни.

«Всесвіт Стівена Хокінга», реж. Джеймс Марш

26 лютого

Байопік про життя відомого фізика-теоретика Стівена Хокінга що вже встиг отримати 4 номінації на «Золотий глобус-2015», в тому числі і за Кращий драматичний фільм. Але не думайте, що кінокартина буде виключно про його роботу, яка також заслуговує чимало уваги, режисер Джеймс Марш вирішив зробити акцент на його стосунках з дружиною Джейн, особливо в той складний для них обох період, коли стало відомо про страшну хворобу сучасного генія фізики.

Березень

«Чаппі», реж. Ніл Бломкамп

5 березня

Штучний інтелект стане центральною темою декількох фільмів 2015 року, але навряд чи можна обійти стороною творіння Бломкампа, яке він ласкаво назвав Чаппі. Наукова фантастика упереміш з екшеном і трилером вже стали коронними для цього режисера, і ось тепер прийшов час подивитися, що у нього вийшло з сюжетом про прийомного робота, що володіє здатністю розвиватися і, здається, великим добрим серцем (або процесором).

Квітень

«Форсаж 7», реж. Джеймс Ван

2 квітня

Останній фільм відомої екшен франшизи, де з'явиться актор Пол Уокер, який трагічно загинув в аварії більше року тому. У деяких сценах з його участю його зіграли брати Коді і Калеб. Це не буде останній фільм франшизи, але нам доведеться попрощатися з героєм Уокера, Брайаном О'Коннером, який став невід'ємною частиною історії про талановитих гонщиків-викрадачів, які не раз доводили, що все-таки знаходяться на правильній стороні закону і ніколи не кидають своїх у біді.

«Вроджена вада», реж. Пол Томас Андерсон

23 квітня

Ви або чули про фільми Пола Томаса Андерсона і любите його роботи, і вже дуже довго вважаєте дні до прем'єри його «Вродженої вади», особливо після перегляду смачних трейлерів і милування на прекрасні ніжки постера, або вам пора про нього почути. Тоді приєднуйтесь до детектива з Лос-Анджелеса, який розслідує зникнення своєї дівчини.

«Месники: Ера Альтрона», реж. Джосс Уідон

30 квітня

Компанія наших улюблених марвеловскіх супергероїв знову повинна стати на захист Землі, щоб на цей раз протистояти штучному інтелекту АЛЬТРОН, який виглядає досить грізно і вражаюче в трейлерах.

Травень

«Божевільний Макс: Дорога люті», реж. Джордж Міллер

15 травня

У цьому апокаліптичному трилері зірки йдуть в рознос: лиса Шарліз Терон без однієї руки буде з криками їздити по пустелі і стріляти з обріза, Том Харді з намордником на обличчі буде кататися на капоті машини, а кругом погоні, вибухи, «вогонь і кров»... Повинно бути ще та подорож! А перед цим краще познайомтеся з оригінальною трилогією «Божевільний Макс» з Мелом Гібсоном у головній ролі, щоб при перегляді нової частини (до речі, від того ж режисера) можна було сміливо критикувати або ж навпаки захоплюватися, як Міллеру вдалося відродити цю історію через кілька десятиліть.

Червень

«Світ Юрського періоду», реж. Колін Треворроу

11 червня

Для легендарної історії, про те, як вчені змогли вивести справжніх динозаврів, створеної Спілбергом років двадцять тому, «Світ Юрського періоду» має стати чимось на зразок перезапуску. Зрозуміло, в 3D. Головну роль грає тут Кріс Пратт, який все ще знаходиться на хвилі успіху «Вартових Галактики». Режисером став маловідомий Треворроу, але Спілберг брав участь у проекті в якості виконавчого продюсера, що дає певну надію. Хоча, з іншого боку, він був продюсером і «Парку Юрського періоду 3», а ми всі пам'ятаємо, чим це обернулося.

«Третій зайвий 2», реж. Сет Макфарлейн

25 червня

Егоїстичний плюшевий ведмідь що лається, створений Макфарлейном, повертається на великі екрани через три роки, щоб нагадати нам, якою дивною деколи може бути справжня дружба з подібним індивідуумом.

17 листопада 2014,  20:32 | Оновлення | Автор: Кирилл

Чаппі - це ім'я робота, що володіє штучним інтелектом. Два місцевих гангстера вирішують викрасти його і скористатися ним у своїх власних, аж ніяк не світлих і праведних цілях.

В кінотеатрах України і Росії з 5 березня 2015