Новини про фільм (2015)

11 грудня 2015,  04:31 | Статті | Автор: SpaceMonkey

«Біля моря» – це історія про стосунки, зруйновані втратою, про силу кохання та про шлях до зцілення і прийняття.

Анджеліна Джолі-Пітт

«Біля моря» – третя режисерська робота володарки премії «Оскар» Анджеліни Джолі-Пітт, яка також виступила сценаристом та продюсером стрічки. Ролі у фільмі виконали Бред Пітт і Анджеліна Джолі-Пітт, а також Мелані ЛоранБезславні виродки», «Ілюзія обману»), Мельвіль ПупоЛоранс у будь-якому випадку»), триразовий переможець премії Сезар Нільс АреструпСкафандр і метелик», «Пророк») та дворазовий переможець премії «Сезар» Рішар БоренжеКухар, злодій, його дружина і її коханець», «Гран Шман»).

Стосунки колишньої танцівниці Ванесси та її чоловіка Роланда заходять у глухий кут. Намагаючись вдихнути нове життя у свій шлюб, пара вирушає в подорож мальовничим узбережжям Франції. Серед вузьких вуличок тихого приморського містечка, де Ванесса і Роланд затримуються на деякий час, трапиться те, що змінить їх назавжди.

Читати далі...
Рецензія на фільм «Біля моря»
Французька Рів'єра Ванесси і Роланда
9 грудня 2015,  18:12 | Рецензії | Автор: Елена Стрельбицкая

Тиха, мальовнича Французька Рів'єра в середині 1970-х, де постояльці невеликого готелю на березі моря дійсно можуть втекти від навколишнього світу, може здатися ідеальним місцем для відпочинку подружжя, втомленого від свого повсякденного життя і бажаючого побути удвох. Але втекти від усього світу, ще не означає втекти від самих себе...

Десять років потому, вперше після бойовика «Містер і місіс Сміт», що вийшов в 2005 році, Анджеліна Джолі та Бред Пітт знову виявляються разом на великому екрані, причому в образах подружньої пари, у якої серйозні проблеми. Тільки тепер проблеми їх персонажів – колишньої танцівниці Ванесси і письменника в ступорі Роланда – зовсім іншого характеру.

«Біля моря» є третьою режисерською роботою Джолі, і першим фільмом, де в титрах вона підписана як «Анджеліна Джолі-Пітт». Вона сама написала сценарій, щоб потім з чоловіком зіграти це нещасне подружжя, які вирішили змінити обстановку. Це натякає на частку автобіографічності, але не варто шукати у вчинках Ванесси і Роланда самих Джолі та Пітта. Швидше тут використаний їх загальний досвід як подружжя, адже через певний час у кожної пари виникають проблеми і стіни, які важко подолати.

Нам довгий час не говорять, в чому причина нещастя головних героїв, але виразно відчувається, як вони обидва самотні, незважаючи на те, що разом. 14 років шлюбу, і Ванесса і Роланд нагадують змучених людей, які вже давно не торкаються один до одного. Але вони все ще люблять один одного, хоча і часто, так часто роблять один одному боляче. Письменник, що перетворюється на алкоголіка і його дружина, що сиділа на антидепресантах, які притупляють біль, але і разом з тим притупляють бажання, почуття і взагалі інтерес до життя. Раптово увагу Ванесси привертають молодята, які оселилися в сусідньому номері, у яких є все те, що вони з Роландом втратили: молодість, наївність, віру в те, що вони завжди будуть щасливі, плани на майбутнє... І вона вирішує піти на небезпечну гру.

Молоду подружню пару, що зацікавила головних героїв, досить пристрасно зіграли Мелані Лоран і якийсь Мельвіль Пупо. З першою Пітт разом знімався в «Безславних виродках» Квентіна Тарантіно, а герой другого повністю вписується в загальне уявлення про типового французького мачо.

Але набагато більше у «Біля моря» зворушила гра іншого француза, Нільса Ареструпа, який так спокійно і чуйно втілив власника бару Мішеля. Для Роланда він стає другом і кимось на кшталт священика, кому можна висповідатися, вивернути душу.

Одна з найчудовіших мелодрам року, яка зовсім не схожа на рядові голлівудські фільми цього жанру. У Джолі вийшло більш європейське кіно, просочене французьким шармом, неспішне, візуально прекрасне, чия музика викликає легку ностальгію, а спокійні пейзажі стають різким контрастом для пристрастей, що вирують в серцях героїв.

На таких Джолі і Пітта можна, здається, дивитися нескінченно, і тут особлива заслуга австрійського оператора і оскарівського номінанта Крістіана Бергера, який зумів кожного разу відшукати ідеальний ракурс для головної героїні. Особливо прекрасні кадри з нею крупним планом в профіль. Тут також є дуже інтимні і відверті сцени, яких, враховуючи сексуальне напруження, що висить в повітрі, чекаєш з нетерпінням, і їх наявність у даному фільмі захоплює хоробрістю Джолі, адже зважитися на такі зйомки після всіх перенесених операцій, напевно, було непросто. Але вона знову повністю віддає себе своєму творінню, не відступаючи у своєму задумі ні на крок.

При перегляді цієї двогодинної кінокартини, чиї події майорять неспішно і розслабляють, вони ж тримають в напрузі, в очікуванні, як далеко зайдуть головні герої у своїх стражданнях і бажаннях. Мелодрама в кінокартині тісно переплітається з психологічною драмою, інтригуючою тим, що нам ніби дозволяють підглянути за цією парою в замкову щілину. «Біля моря» змушує під новим кутом поглянути на складності людських відносин, коли обидва люблять і разом з тим починають ненавидіти один одного за все, що роблять, куди привело їх життя, за всі нездійснені мрії і невтілені плани. Здається, що вони здалися, але насправді боротьба за щастя триває, тільки яку ціну вони готові за нього заплатити?.. Та й чи готові вони взагалі стати щасливими, або ж зволіють і далі знищувати один одного, випалюючи свої серця?

Палюче сонце, морський бриз, нудьга, алкоголь, таблетки, крики, сльози, біль, заподіяна ним, біль, завдана нею, почуття, які давно просяться виплеснутися хвилею з тіл що настраждалися, – Ванесса і Роланд ніколи не забудуть цю свою поїздку до моря.

24 листопада 2015,  03:04 | Оновлення | Автор: SpaceMonkey

19 нових фотографій зі зйомок фільму «Біля моря» (в російському прокаті «Лазурний берег») із Анджеліною Джолі і Бредом Піттом у головних ролях. У кінотеатрах України з 10 грудня. У РФ з 11 лютого 2016 року.

18 листопада 2015,  13:41 | Оновлення | Автор: SpaceMonkey

Презентуємо новий трейлер фільму «Біля моря».

Вони втекли від метушні Нью-Йорка, залишивши колишнє життя: вона – велику сцену, він – кар'єру знаменитого письменника. Тут, у Франції, на Лазурному березі, вони опинилися наодинці зі своїми демонами. Але раптове знайомство з чуттєвою французькою парою пробудить небезпечну пристрасть.

У кінотеатрах України з 10 грудня (в РФ з 11 лютого 2016 року).

2 вересня 2015,  06:25 | Оновлення | Автор: SpaceMonkey

Великі фотографії зі зйомок фільму Анджеліни Джолі «Біля моря» (в російському прокаті «Лазурний берег») з Бредом Піттом і Анджеліною Джолі у головних ролях. В українські кінотеатри фільм виходить 10 грудня, у російські 31 грудня.

10 серпня 2015,  21:23 | Оновлення | Автор: SpaceMonkey

Презентуємо перший тизер історії кохання «Біля моря».

Сенсація! Уперше з часів доленосного для них самих блокбастера “Містер та Місіс Сміт” найзірковіше подружжя Голлівуду Анджеліна Джолі та Бред Пітт знову разом на широких екранах у зворушливій життєвій історії кохання. Стосунки колишньої танцівниці Ванесси та її чоловіка Роланда заходять у глухий кут. Намагаючись вдихнути нове життя у свій шлюб, пара вирушає в подорож мальовничим узбережжям Франції. Серед вузьких вуличок тихого приморського містечка, де Ванесса і Роланд затримуються на деякий час, трапиться те, що змінить їх назавжди.

У кінотеатрах України з 10 грудня (в Росії з 31 грудня).

18 листопада 2014,  13:28 | Новини фільмів | Автор: SpaceMonkey

Новий фільм режисера Анджеліни Джолі із Бредом Піттом та Джолі в головних ролях, є новим проектом Джолі в якості режисера. Йому передує стрічка, основана на реальних подіях, «Нескорений», що виходить в прокат 5 лютого.

Студія Universal Pictures оголосила про закінчення принципових зйомок фільму оскароносної Анджеліни Джолі «Біля моря», що є наступним проектом іменитої актриси/режисера після фільму про олімпійського чемпіона та героя війни Луїса Замперіні «Нескорений». Зйомки стрічки «Біля моря» тривали дев’ять тижнів у містечку Мгарр Ікс-Ксіні на острові Гозо, Мальта.

«Біля моря», сценаристом, режисером і продюсером якого виступає Джолі, розповідає зворушливу історію подружжя під час кризи. Дія відбувається у 1970-ті роки у тихому містечку, розташованому на французькому узбережжі. Фільм досліджує одвічні теми болю від втрати і відновлення життя.

Зйомки на Мальті – це просто неймовірний досвід, мені пощастило тут працювати та пізнавати його багату історію та культурну спадщину, - говорить Джолі. – Я надзвичайно вдячна усім, хто працював над фільмом. Неоціненною є також гостинність та щедрість мешканців острова Гозо.

У фільмі ми зустрінемо американського письменника на ім’я Роланд (Бред Пітт) та його дружину Ванесу (Джолі), колишню танцівницю, які подорожують Францією. Коли Роланд зближується із власниками місцевого кафе-бару (Нільс Арестрап) та готелю (Річард Брінджер), подружжя знайомиться із місцевими мешканцями, які представляють провінційну сільську культуру та уособлюють мудрість, що походить від способу їхнього життя.

За своїм змістом та стилем «Біля моря», в якому також знімаються Мельвіль Пупо та Мелані Лорен, апелює до європейського кіно і театру 60-х та 70-х років: класична історія, дія якої відбувається в певному часі та місці, з універсальними характерами та емоціями.

Окрім Джолі, до закадрової команди фільму увійшли: оператор Крістіан БергерБіла стрічка»); художник-постановник Джон ХутменНескорений»), редактор Патріція РоммельЖиття інших»); дизайнер костюмів Елен МірожнікВолл-стріт: гроші не сплять»). Продюсери: Бред Пітт та Анджеліна Джолі. Виконавчі продюсери: Кріс БрігемПочаток»), Холі Голін-Садовскі («Нескорений») та Майкл Віейра («Нескорений»).

28 липня 2014,  16:08 | Новини фільмів | Автор: SpaceMonkey

Universal Pictures придбала права на наступний проект Анджеліни Джолі, фільм «Біля моря», в якому Джолі виступить сценаристом і режисером. Про це оголосила Донна Ленглі, голова студії Universal Pictures.

В головних ролях знімуться Анджеліна Джолі та Бред Пітт. Джолі і Пітт також виконуватимуть функцію продюсерів.

Наразі Джолі працює над епічною драмою «Нескорений», яка знаходиться на стадії пост-продакшну. В основі фільму лежить вражаюча біографія олімпійського чемпіона Луї Замперіні, який молодим хлопцем потрапляє на фронти Другої світової війни. Він пройшов крізь полон, голод,  жах і пекло японських тортур, він вижив і повернувся. Сценаристи – Джоель та Ітен Коени. Universal планує випустити фільм в прокат на Різдво 2014 року. Трейлер.

Джолі дебютувала в якості режисера з фільмом «В краю крові та меду», що розповідає про кохання, яке розквітло під час війни в Боснії. Фільм отримав номінацію на премію «Золотий Глобус». 

Анджеліна Джолі говорить:

Я буду рада продовжити співпрацю із Донною та всією командою студії Universal після того, як закінчу працювати над «Нескореним» та почну зйомки «Біля моря». Вони створили дуже особливу атмосферу та умови для кінематографістів, і я охоче знову порину у ту пристрасть та підтримку, якою мене оточили як фільммейкера.

Анджеліна продовжує дивувати нас своїми екстраординарними здібностями як в кадрі, так і у режисерському кріслі, і ми надзвичайно раді продовжити нашу співпрацю над її новим проектом «Біля моря», - говорить Ленглі. – Анджеліна і Бред є двома найяскравішими голлівудськими талантами, і нам пощастило, що ми можемо стати частиною їхньої співпраці по такому потужному проекту.