Новини про фільм (2015)

Рецензія на фільм «Хітмен: Агент 47»
Червоний галстук і два пістолети
27 серпня 2015,  11:55 | Рецензії | Автор: Елена Стрельбицкая

Бритоголовий чоловік зі штрихкодом на потилиці в чорному костюмі і яскраво-червоній краватці розмірено крокує до своєї мети. Під його пальто ховаються два пістолети, і він знає, що вона не сховається, ще нікому це не вдавалося. Тому дівчина з російським ім'ям Катя незабаром дізнається, чого так боялася все своє життя...

Вже була одна спроба зробити з комп'ютерної гри «Хітмен» кінофраншизу, яка закінчилася невдачею. Не пройшло і десяти років, як на екрани виходить її перезапуск, причому знімати його довіряють якомусь Александру Баху. Виявляється, що це його кінематографічний дебют, і складно уявити, з якої причини йому довірили таке відповідальне і дуже хитромудре завдання екранізувати комп'ютерну гру.

Знайомство з новим Агентом 47 проходить в стилі «його ніщо не зупинить, і ось купа трупів на підтверждення». Досить непогано, але його основні проблеми починаються, коли метою стає дівчина Катя, чий біглий батько знає, як виробляти на світ удосконалених агентів. І разом вони намагаються відшукати цього експериментатора, що грався з життями дітей. В оригінальному «Хітмені» головного героя втілював Тімоті Оліфант, тут же на цю роль взяли Руперта Френда, який грає зараз в серіалі «Батьківщина». З нього вийшов начебто і непоганий Агент 47, але особливої симпатії до нього не відчуваєш. А це головний персонаж, який як раз і повинен сподобатися глядачеві.

Сама ж Катя, на яку полюють всі, могла б дуже сильно дратувати, не вибери вони на її роль Ханну Уер. Їй якимось чином найчастіше вдавалося згладжувати дурості своєї Каті, яка аж ніяк не звичайна дівчина. Від неї ведеться оповідання, і їй дають стільки екранного часу, що до фіналу вже незрозуміло, хто тут головний герой.

Ще одним учасником погоні за батьком Каті стає Закарі Куінто, чийого героя звуть Джон Сміт. Ні, серйозно, його і правда звати Джон Сміт. Адже він теж агент, черговий безликий солдат, що працює на одну з сторін, справжні ім'я та прізвище, як і особистість, йому ні до чого. Тільки з самого початку зрозуміло, що ця роль не для Куінто з його незвичайною споківською зовнішністю. Ну який з нього «Джон Сміт»?

На початку творці задали досить напружений ритм оповіді, який викликає інтерес до того світу, де існують настільки чудово генно-модифіковані агенти, яких ніщо не може зупинити. «Хітмэну: Агент 47» йде навіть такий серйозний пафос, але потім то тут, то там трапляються безглуздості, які намагаються видати за гумор. Актори самі ледве стримують сміх, коли говорять про ту саму підшкірну броню. Вони в це не вірять, так чому глядач повинен? І сцени рукопашного бою між головним героєм і Джоном Смітом виглядають недоробленими і фальшивими. Здається, звуковики забули кілька разів поставити звук удару, тому виникає відчуття, що під час бійки вони ледве-ледве торкаються один одного, не завдаючи абсолютно ніякої шкоди. Зате загальні сцени, де Агент 47 вбиває супротивників без розбору будь-якою зброєю, виглядають досить графічно з цими яскравими бризками крові.

Окремо хочеться вилаяти сценариста за те, що вже в який раз лиходії чомусь знову російської національності. Це страшенно набридло. Ніби старий, давно набридлий анекдот намагаються подати як щось свіженьке. І популярність організації під назвою «Синдикат» у кіно аж зашкалює останнім часом. Спочатку в «Місії неможливої: Нація ізгоїв» з нею боролися, а вона ніби воскресла і стала головним болем Агента 47. Потім ще й агенту 007 їх добивати... хоча ні, там буде «Спектр». Хочеться вірити, що в наступному році кінематографісти перегорнуть сторінку словника і все-таки дійдуть до наступної букви алфавіту.

Зарубіжні критики в переважній більшості разругали фільм, але як для одноразового перегляду він ще годиться всупереч своїм недолікам. Важливу роль тут відіграло те, що він не затягнут. Створювали його, звісно, для шанувальників однойменної гри, з надією, що вдасться залучити і заблукавшого глядача, а то й створити багатосерійну франшизу в дусі тривалої «Оселі зла». Тільки далі бажання справа не пішла. Грунтовно попрацювати над його втіленням не спромоглися. Тому, на жаль, «Хітмен: Агент 47», незважаючи на присутній у фіналі натяк на незавершеність історії, виглядає як початок і кінець потенційної франшизи.

Бритоголовий чоловік у червоній краватці буде рухатися вперед, поки не виконає завдання, чого б іншим це не коштувало. Але, здається, його місія завершилася раніше, ніж цей фільм.

30 червня 2015,  05:18 | Оновлення | Автор: SpaceMonkey

Презентуємо другий український трейлер до багатообіцяючого бойовика «Хітмен: Агент 47».

Історія про елітного вбивцю, створеного за допомогою генної інженерії, який об'єднується з жінкою, щоб допомогти їй знайти батька і розкрити таємницю свого походження.

У кінотеатрах України і Росії з 3 вересня.

3 березня 2015,  21:51 | Оновлення | Автор: SpaceMonkey

Безжальний погляд, тверда рука і холодне серце - ось що відрізняє професійного вбивцю, відомого навіть не по імені, а по двом цифрам: 47. Ясно, що кожен його день - це жорстока сутичка, якщо не з ворогом, то з самим собою.

В кінотеатрах України і Росії з 27 серпня.

12 лютого 2015,  00:10 | Оновлення | Автор: SpaceMonkey

Прем'єра трейлера до фільму Хітмен: Агент 47. Поки з оригінальною звуковою доріжкою.

В кінотеатрах України і з 27 серпня.

13 липня 2014,  21:44 | Статті | Автор: Андрей Головешко

По мотивам компьютерных игр было снято множество полноценных фильмов, но только единицы из них по-настоящему смогли раскрыть всю тему и весь сюжет той или иной игры, и не разочаровать преданных фанатов. Большинство экранизаций получаются провальными и сразу же после премьеры принимают в свой адрес массу критики от геймеров. Так было с ХитмэномМакс Пэйном и множеством других проектов. Но есть и яркий свет среди этой густой темноты. Несколько фильмов действительно оправдали ожидания фанатов и как минимум небыли освистаны. В этот список можно отнести экранизацию Принца ПерсииСайлент Хилла и даже недавно вышедшую Жажду скорости (Need for Speed). Но сейчас мы будет обсуждать еще не вышедшие фильмы по мотивам компьютерных игр. Если вы думаете что их не так много, вы очень заблуждаетесь, ведь только на данный момент известно о выходе более 30 фильмов. Мы постараемся разобрать самые основные и самые ожидаемые проекты, так что приступим:

Читати далі...