Новини про мультфільм (2016)

3 травня 2022,  15:52 | Статті | Автор: Елена Стрельбицкая

Представляємо добірку з п'яти повнометражних українських мультфільмів про захоплюючі пригоди, вірну дружбу та вічне протистояння добра і зла, які скрасять вечір вам та вашим дітям у ці важкі часи. Приємного перегляду!

Читати далі...
30 серпня 2017,  02:45 | Нагороди та премії | Автор: Елена Стрельбицкая

Напередодні виходу в прокат кінострічки Валентина Васяновича «Рівень чорного» стало відомо, що вона стала кандидатом на «Оскар».

Читати далі...
24 квітня 2017,  00:32 | Нагороди та премії | Автор: Елена Стрельбицкая

У Києві пройшла 1-а церемонія нагородження національної кінопремії «Золота Дзига», де кращим фільмом минулого року була названа драма «Гніздо горлиці».

Читати далі...
16 жовтня 2016,  17:45 | Новини фільмів | Автор: Елена Стрельбицкая

Український мультфільм «Микита Кожум'яка» буде представлений на американському кінофестивалі AFI Fest, який пройде в листопаді цього року.

Читати далі...
Рецензія на фільм «Микита Кожум'яка»
Відродження української анімації
14 жовтня 2016,  23:56 | Рецензії | Автор: Елена Стрельбицкая

Ви пам'ятаєте, коли останнього разу були в кіно і дивилися там повнометражний український мультфільм? Мені лише раз пощастило дивитися на екрані українських мальованих персонажів, коли в далекому дитинстві мене повели на мультфільми про козаків (які і у футбол грали, і сіль купували, і мушкетерам допомагали, і ще багато чого робили). І ось майже через двадцять років я знову сиджу в кінозалі і дивлюся український мультфільм, тільки вже повнометражний, сучасний і який збирається підкорювати глядачів з інших країн – «Микиту Кожум'яку»...

Анімаційний фільм «Микита Кожум'яка» планувався вже давно, але його втілення в життя почалося лише два роки тому, коли в проект прийшов вірменський режисер Манук Депоян, який довгий час працює в Україні. І ось стараннями його команди на світ з'явився маленький худенький хлопчик на ім'я Микита, який мріє повторити подвиг свого батька-богатиря Кирила Кожум'яки, що зняв шкуру зі злісного дракона.

Головний герой «Микити Кожум'яки» на перший погляд мало чим відрізняється від звичайного персонажа-хлопчиська, який волею випадку опиняється у вирі небезпечних подій і повинен стати героєм, щоб врятувати себе, рідних і два світи в додачу. Але в Микиті дійсно є щось незвичайне – він сам хоче бути героєм, про що заявляє на весь голос, не соромлячись і не боячись, що над ним будуть сміятися. І більше того – він сам вирушає на пошуки цих самих пригод в чарівний світ і не збирається відступати ні на крок, як би складно не було. Розум і добре серце – ось його основна зброя, а вірні друзі, серед яких летючий миша Едді, який мріє стати магом, дівча-шибеник Роккі і її білка Камікадзе, – його армія. І якщо дух дракона все ще тішить себе ілюзіями про те, що зможе повернути собі шкуру і знайти свої колишні сили, то ця весела компанія швидко поверне його з неба на землю.

З перших сцен мультфільму стає ясно, що перед нами не зарубіжне творіння, а кінокартина, яка черпала свою історію з української культури. Нехай дракони для нас це і не надто звична справа, хоча навіть сама Дж.К. Роулінг повідомляє, що у Карпатах водиться український залізобрюх, зате в іншому, в самій основі фільму, відчувається український колорит, який досить несподівано і приємно бачити на великому екрані в анімаційному виконанні.

Основним героям «Микити Кожум'яки» свої голоси позичили українські артисти Віктор АндрієнкоРуслана ПисанкаСергій Сивохо і Василь Вірастюк, які озвучили летючого миша Едді, відьму, одержиму драконом, самого дракона і, зрозуміло, богатиря Кирила Кожум'яку. Постаралися вони на славу, особливо Андрієнко, чий Едді буквально затьмарює всіх і вся своєю харизмою. Кажучи його ж словами, він просто фантасмагоричний.

В результаті «Микита Кожум'яка» вийшов безмежно доброю і чистою казкою, де фантазія б'є ключем, натхненна досвідом західних кінематографістів, адже потрібно ж з когось брати приклад, але в той же час зберегла свою українську самобутність. А сам головний герой Микита є відмінним прикладом для дітей, тому батьки можуть не переживати і сміливо вести в кіно на цей мультфільм навіть найменших глядачів.

У нас є стільки різних казок, щоб розповісти дітям (та й дорослим), тому дуже хочеться вірити, що «Микита Кожум'яка» є першим і дуже важливим кроком до відродження української анімації.

12 жовтня 2016,  21:01 | Новини фільмів | Автор: Елена Стрельбицкая

Українська актриса і телеведуча Руслана Писанка, чиїм голосом у мультфільмі «Микита Кожум'яка» розмовляє відьма, зізналася, що хотіла також озвучити в ньому дракона.

Читати далі...
5 жовтня 2016,  13:23 | Оновлення | Автор: Елена Стрельбицкая

Фінальний трейлер українського мультфільму «Микита Кожум'яка», який розповість про пригоди сина відомого богатиря, нагадує, що до його прем'єри залишився всього тиждень.

Ближче познайомитися з його героями можна в нашій галереї.

1 жовтня 2016,  14:59 | Оновлення | Автор: Елена Стрельбицкая

Представляємо новий ТВ-ролик українського мультфільму «Микита Кожум'яка», в якому дракон бажає спопелити весь світ, але головний герой зі своїми друзями готовий відважно його захищати, обіцяючи, що ця пригода «буде ульотною».

Що думають про дане анімаційне творіння діти, яким пощастило побачити його першими, ви можете дізнатися тут.

29 вересня 2016,  14:07 | Оновлення | Автор: Елена Стрельбицкая

Деяким глядачам молодшого віку вже пощастило подивитися новий український мультфільм «Микита Кожум'яка». Наскільки сильно він їм сподобався, ви можете дізнатися, подивившись його перший ТБ-ролик.

А ви знали, що над цим мультфільмом працював автор візуальних ефектів «Форсажу 6»? Детальніше про це читайте тут.

8 вересня 2016,  14:08 | Новини фільмів | Автор: SpaceMonkey

Продюсери мультфільму повідомили склад робочої команди «Микити Кожум’яки», серед яких є спеціалісти світового рівня.

Одним з авторів візуальних спецефектів став Михайло Славов, який займався такими світовими релізами, як «Форсаж 6», «Аліса у Задзеркаллі», епізодом бондіани «007: Координати «Скайфолл» і римейком культового «Згадати все» з Коліном Фарреллом. Консультантом з візуальних спецефектів був спеціаліст з комп’ютерної графіки Марк Пінхейро (Mark Pinheiro), останнім його проектом була «Гра престолів». Працювати над сценарієм «Микити Кожум’яки» допомагав Філ Паркер (Phil Parker), який консультував сценарій оскароносної анімації «Воллес і Громіт та прокляття кролика-перевертня».

Читати далі...
9 липня 2016,  11:49 | Новини фільмів | Автор: Елена Стрельбицкая

Прем'єра українського пригодницького мультфільму «Микита Кожум'яка» була перенесена з грудня на жовтень цього року.

Читати далі...
25 січня 2016,  20:51 | Оновлення | Автор: SpaceMonkey

Анімаційний фільм «Микита Кожум’яка» продовжує історію відомого героя Кирила Кожум’яки, який переміг останнього Змія, тільки головним героєм цієї історії став його 12-ти річний син Микита, який не володіє дивною фізичною силою батька і тільки завдяки силі характеру повинен перемогти Змія та врятувати світ. У чарівному світі Микиту та його нових друзів буде чекати багато смішних і динамічних пригод. Це дивовижна казка із захоплюючим сюжетом і щасливим кінцем, в якій розповідається про щирі почуття, справжню дружбу, і про те, що справжнє геройство не в фізичній силі, а в силі духу!

В кінотеатрах України у другій половині 2016 року.

12 листопада 2015,  13:15 | Оновлення | Автор: SpaceMonkey

Анімаційний фільм «Микита Кожум'яка» продовжує історію відомого героя Кирила Кожум'яки, який переміг останнього Змія, тільки головним героєм цієї історії став його 12-річний син Микита, який не володіє надзвичайною фізичною силою батька і тільки завдяки силі характеру повинен перемогти Змія і врятувати світ. У чарівному світі на Микиту і його нових друзів буде чекати багато смішних і динамічних пригод. Це дивовижна казка з захоплюючим сюжетом і щасливим кінцем, в якій розповідається про щирі почуття, справжню дружбу, і про те, що справжнє геройство не у фізичній силі, а в силі духу. Фільм знято за мотивами книги Антона Сіяніки «Микита Кожум'яка».

В кінотеатрах України у другій половині 2016-го року.