Новини про фільм (2016)

12 жовтня 2022,  20:42 | Новини фільмів

На честь дня народження легендарного австралійського актора Г'ю Джекмана, якому сьогодні виповнюється 54 роки, популярний сайт про кіно IMDb поділився десяткою його найкращих фільмів, які підкорили серця глядачів.

Читати далі...
Рецензія на фільм «Едді «Орел»»
Найвидатніший олімпієць-невдаха Великобританії
23 березня 2016,  00:44 | Рецензії | Автор: Елена Стрельбицкая

Історії як видатних спортсменів, так і невдах – не рідкість для сучасного кінематографа. І спортивна кар'єра британського лижника Едді «Орла» Едвардса підпала під обидві категорії, яка вилилася в комедійний і надихаючий байопік про найвеличнішого олімпійця-невдаху Великобританії.

Англійський актор і режисер Декстер Флетчер, який зняв до цього дві комедійні драми, відзначені номінаціями на премію Британської кіноакадемії, зважився взятися за екранізацію приголомшливої, сміховинної і зворушливої історії одного британського рекордсмена з властивим йому тонким гумором. І вийшов з цього «Едді “Орел”», який варто дивитися, навіть якщо ви ніколи не стояли на лижах.

З самого дитинства Едді намагався побити спортивні рекорди, але його слабке здоров'я і батько, який очікує, що син просто виросте і стане маляром, як він, тримали хлопця далеко від справжніх занять спортом. Тільки це не завадило головному героєві все-таки одного разу вибитися в лижники, хоча практично одразу відсутність зв'язків і природна незграбність закрили йому дорогу у світ олімпійського спорту. Що б у цьому випадку зробила більшість? Розвернулася і пішла в малярі, але Едді, всупереч всьому, виявився володарем наполегливого духу, який не бажає здаватися. Будучи досить дорослим, він відправляється навчатися стрибкам з трампліну в Норвегію, поставивши собі за мету – виступити на Зимовій Олімпіаді. І все, що з ним відбувається після такого рішення в кінці 1980-х, вже увійшло в історію британського спорту.

На головну роль спортсмена-невдахи, який уславився тим, що він прийшов останнім у двох турах на Олімпійських іграх, вибрали Терона Еджертона, і цей актор виступив тут чудово. Він зробив так, щоб глядач разом з ним переживав усі ці злети і падіння (цілком буквальні, адже це стрибки з трампліна) і щиро сподівався, щоб головний герой в результаті не переламав собі всі кістки. Часом Едді здається повним божевільним, нехай і чарівним, але зате його цілеспрямованості важко не позаздрити. Незважаючи на його результати, він дійсно є справжнім олімпійцем, який йшов до своєї мрії крізь піт, кров і сльози.

І якщо «Kingsman: Таємна служба» став для Еджертона трампліном, з якого він влетів у світ великого кіно, то саме «Едді "Орел"» розкриває його талант перевтілюватися і створювати дуже глибокі і складні персонажі і затверджує його в статус одного з найперспективніших молодих акторів нашого часу.

Всім спортсменам потрібен хороший тренер, і Едді не виняток. Проблема в тому, що за нього ніхто не хоче братися, але і це не є приводом для хлопця все кинути. Головний герой просто знаходить на тренувальній базі колишнього спортсмена, який став алкоголіком, і робить все, щоб той навчив його різним премудростям професії. Появи Х'ю Джекмана, який як раз і втілює тут колись перспективного спортсмена Бронсона Пірі, чекаєш з величезним нетерпінням, і цей актор знову підкорює своєю харизматичністю і приємно дивує, постаючи на екрані в такому аж ніяк не геройському образі.

Завершальним штрихом кінокартини є появи Крістофера Вокена і Джима Бродбента у кількох сценах. Зокрема, персонаж Вокена прикрашає оповідання і додає цій історії більшої глибини.

За головного героя уболіваєш на протязі всієї кінокартини, і коли було показано його виступ на Олімпійських іграх, то зал дружно зааплодував, що зустрічається в кіно досить рідко. Це було ніби перегляд справжніх змагань, причому в яких виступає твій хороший друг, якому щиро бажаєш перемоги і благополучного долета до фінішу. «Едді “Орел”» підкрадається непомітно, але потім змушує злетіти разом з ним вгору з трампліну подалі від усього і всіх, хто коли-небудь говорив вам, що у вас щось не вийде. Несподіваний фільм-відкриття цього року, який залишає після себе масу позитивних емоцій, і який захочеться переглянути.

У стрибках з трампліну важливо не тільки вміти злітати, а й приземлятися, і, освоївши ці дві важливі премудрості, Едді Едвардс вирушив підкорювати Олімпійські ігри. І нехай інші твердили, що для участі в Олімпіаді потрібно займатися певним видом спорту з 6 років. Едді все одно не зупинився на шляху до своєї мрії стати чемпіоном.

18 березня 2016,  16:03 | Оновлення | Автор: SpaceMonkey

Вчора, 17 березня, у Лондонському кінотеатрі «Одеон» відбулася європейська прем'єра фільму «Едді «Орел»».

Захід відвідали Г'ю Джекман, Тарон Еджертон, Тім МакІннері, режисер фільму Декстер Флетчер, Клаудія Шиффер, Джулс і Джеймі Олівер, ну і звісно, сам Едді "Орел" Едвардс.

В українських і російських кінотеатрах фільм стартує з 7 квітня, а поки представляємо фотографії з цього заходу:

19 лютого 2016,  12:41 | Новини зірок | Автор: Елена Стрельбицкая

В начале февраля Райан Рейнольдс посетил показ нового фильма Хью Джекмана «Эдди "Орел"», а теперь решил взять у коллеги интервью. Разумеется, в духе Дэдпула.

Читати далі...
4 лютого 2016,  21:02 | Новини зірок | Автор: Елена Стрельбицкая

Несмотря на то, что у экранных персонажей Райана Рейнольдса и Хью Джекмана, Дэдпула и Росомахи, очень напряженные отношения, актеры в жизни прекрасно ладят. Несколько дней назад Рейнольдс даже нашел минутку в своем плотном промо-графике «Дэдпула» и пришел на показ спортивной драмы «Эдди "Орел"», где одну из основных ролей исполнил Джекман.

Читати далі...
11 січня 2016,  22:29 | Оновлення | Автор: SpaceMonkey

Натхненний реальними подіями, фільм «Едді «Орел»» - добра історія про Майкла "Едді" Едвардса (Терон Еджертон), хороброго британського лижного стрибуна з трампліна, який ніколи не припиняв вірити у себе, навіть коли вся країна відверталася від нього через його постійні невдачі. За допомогою харизматичного тренера (Х'ю Джекман), Едді приймає виклик і підкорює серця фанатів спорту в усьому світі, проводячи неймовірний і історичний виступ у 1988 році на Зимових Олімпійських іграх у Калгарі.

У кінотеатрах України з 7 квітня (в РФ з 28 квітня).

18 грудня 2015,  16:50 | Оновлення | Автор: SpaceMonkey

З'явився перший трейлер до спортивної драми «Едді «Орел»» з Х'ю Джекманом і Тероном Еджертоном у головних ролях. У РФ фільм вийде в кінотеатрах 28 квітня, чи вийде в Україні - поки невідомо.