Новини про фільм (2014)

13 червня 2020,  16:15 | Статті | Автор: Елена Стрельбицкая

Режисер біографічної драми «Сельма» Ава ДюВерней і його головний актор Девід Ойелоуо розкрили, що кіноакадеміки вирішили не голосувати за їхній фільм, оскільки вони виступили на підтримку руху за права афроамериканців Black Lives Matter.

Читати далі...
9 квітня 2019,  20:20 | Кастінг | Автор: Елена Стрельбицкая

Головну роль у музичному серіалі «Вир», який зніме режисер оскароносного мюзиклу «Ла-Ла Ленд» Дем'єн Шазелл, виконає актор Андре Голланд.

Читати далі...
23 лютого 2015,  07:08 | Нагороди та премії | Автор: Елена Стрельбицкая

Только что состоялась одна из самых шикарных и долгожданных церемоний этого наградного сезона. В лос-анджелесском театре «Долби» (в прошлом он назывался «Кодак») прошла 87-я церемония награждения «Оскар», где вручали золотые статуэтки самым достойным представителям кинематографа прошедшего года по мнению членов Американской киноакадемии.

Как многие и ожидали, Нил Патрик Харрис открыл церемонию музыкально-танцевальным номером, с которым ему помогла Анна Кендрик в своем платье Золушки из «В темном-темном лесу» и Джек Блэк. На протяжении всего шоу Харрису удавалось рассмешить зал краткими, но попадающими прямо в цель ремарками. 

Итак, Лучшим фильмом года признали «Бёрдмэна», Лучшим режиссером - Алехандро Гонсалеса Иньярриту, также свои первые «Оскары» прошлой ночью получили Эдди Редмэйн и Джулианна Мур, для которой это была уже пятая номинация.

Лупита Нионго, вручая награду Лучшему актеру второго плана, которым стал Дж. К. Симмонс, процитировала Робина Уильямса: «Тебе дана лишь искра безумия. Ты не должен ее потерять

Режиссера «Иды» после его победы не смогла остановить музыка, которая намекает на то, что лауреату пора заканчивать свою речь. Павел Павликовский так энергично всех благодарил, что ради него даже отключили музыку и дали ему договорить, что бывает очень редко. 

Посреди шоу халат Нила Патрика Харриса застрял в захлопнувшейся двери гримерки... и ему пришлось выйти на сцену в одних белых трусах (и носках), воссоздавая одну из запоминающихся сцен «Бёрдмэна», причем сделал он это под аккомпанемент Майлза Теллера.

Читати далі...
16 лютого 2015,  12:56 | Нагороди та премії | Автор: Елена Стрельбицкая

Підійшов до свого завершення 65-й Берлінський кінофестиваль, який проходив з 6 по 15 лютого в столиці Німеччини, де на підсумовуючій його підсумки церемонії нагородження переможці конкурсу отримали своїх заповітних Ведмедів.

У складі журі в цьому році були Даррен Аронофскі, Даніель Брюль, Пон Чжун Хо, Марта Де Лаурентіс, Клаудія Льоса, Одрі Тоту і творець «Безумців» Меттью Уэйнер. Головний Ведмідь за кращий фільм дістався іранському режисерові Джафару Панахі, який засуджений в рідній країні за так звану «антиурядову діяльність» і не зміг бути присутнім на церемонії. Але незважаючи на заборону знімати кіно на своїй батьківщині, він продовжує творити і отримувати нагороди європейських кінофестивалів. Від його імені Медведя прийняла юна племінниця, яка зіграла у фільмі «Таксі», розчулившись при цьому перемогою дядька до сліз.

Двічі в цьому році нагороди були розділені між двома кінематографістами: серед режисерів відзначили відразу Раду Жуде за фільм «Браво!» та Малгожату Шумовську за «Тіло», а серед операторів Срібних Ведмедів отримали Стурлі Брандт Гревлен за «Вікторію» і дует Сергій Михальчук і Євген Прівін за їх спільну роботу над фільмом «Під електричними хмарами». До речі, останній фільм є результатом спільного виробництва Росії, України та Польщі.

Читати далі...
15 січня 2015,  19:41 | Нагороди та премії | Автор: Елена Стрельбицкая

Сегодня в прямом эфире Американская академия кинематографических искусств и наук объявила долгожданных номинантов на премию «Оскар». Кто же из них спустя месяц станет обладателем золотой статуэтки?

На Лучший фильм претендуют сразу 8 кинокартин. Сюрпризов среди номинантов оказалось немного, например, Брэдли Купер, номинирующийся в категории Лучший актер за «Снайпера», хотя его обошли другие награды. Композитор Александр Депла умудрился быть номинированным дважды в этом году: за свою музыку к фильмам «Отель «Гранд Будапешт» и «Игра в имитацию». «Стрингер» же получил всего одну номинацию за Лучший оригинальный сценарий.

По 9 номинаций получили «Бёрдмэн» и «Отель «Гранд Будапешт», включая за Лучший фильм, Лучшего режиссера и Лучший оригинальный сценарий. Им в спину дышит «Игра в имитацию», упомянутая в 8 категориях и обеспечившая Бенедикту Камбербэтчу его первую номинацию. Неожиданно по 6 номинаций получили «Отрочество», которое недавно получило «Золотой глобус» и является одним из лидеров этого наградного сезона, и «Снайпер», который до этого момента редко упоминался и номинировался в столь многих категориях.

Фильмы «Одержимость», «Вселенная Стивена Хокинга», «Охотник на лис» и «Интерстеллар» получили по 5 номинаций.

Ведущим церемонии в этом году будет Нил Патрик Харрис.

Читати далі...
5 січня 2015,  14:17 | Нагороди та премії | Автор: Елена Стрельбицкая

Американська академія кінематографічних мистецтв і наук оголосила десять потенційних претендентів на оскарівську номінацію в категорії Найкращий грим.

Зі списку, куди потрапили десять фільмів різних жанрів, буде вибрано лише три номінанти.

Шорт-лист можливих номінантів на «Оскар-2015» за Кращий грим:

Очікувано було побачити тут «Вартових Галактики», «В темному-темному лісі» та «Чаклунку», варто лише згадати Гамору і Небулу, торс Дракса і синьо-чорного Ронана, Відьму Меріл Стріп і незрівнянні роги Малефісенті Джолі. У «Виході: Царі і боги» добре було показано вікове перетворення Мойсея (і його бороди), але велика кількість нерівномірної автозасмаги і підводки для очей навряд чи тягнуть на номінацію. Також за бороду головного героя потрапив у список «Ной».

Опинилися тут і дві драми - «Гра в імітацію», «Місцевий» - дія яких відбувається в минулому.

У «Всесвіті Стівена Хокінга» гримери знатно потрудилися, щоб перетворити Едді Редмейна в Хокінга, в «Сельмі», хроніці про кампанію Мартіна Лютера Кінга, потрібно було багатьох акторів зробити зовні схожими на їхніх прототипів, а в «Мисливці на лисиць» складно дізнатися в гримі Стіва Карелла.

Торік «Оскар» у цій категорії отримала драма «Далласький клуб покупців».

Повний список офіційних номінантів на «Оскар-2015» буде оголошено 15 січня 2015 року.

87-а церемонія нагородження відбудеться 22 лютого.

25 грудня 2014,  12:24 | Новини фільмів | Автор: Елена Стрельбицкая

Юго-восточная ассоциация кинокритиков (Southeastern Film Critics Association) подвела итоги уходящего киногода, назвав Лучшим фильмом комедию Уэса Андерсона «Отель «Гранд Будапешт».

Кроме первого места в Топ-10 фильмов года, «Отель «Гранд Будапешт» также был отмечен в категориях Лучший ансамбль и Лучший оригинальный сценарий. Ему удалось победить «Бёрдмэна», за которого Майкла Китона назвали Лучшим актером, а Эммануэля Любецки – Лучшим оператором. Звание Лучшего режиссера получил Ричард Линклейтер за «Отрочество».

Лучшим анимационным фильмом стал «Лего. Фильм», обойдя «Город героев». Лучшим фильмом на иностранном языке оказался «Форс-мажор», документальным – «Сама жизнь», посвященный жизни и работе известного кинокритика Роджера Эберта. А наградой Джина Уаятта за фильм, который лучше всего взывает к духу Юга, отметили «Сельму». 

Читати далі...
13 грудня 2014,  18:22 | Нагороди та премії | Автор: Елена Стрельбицкая

Американська академія кінематографічних мистецтв і наук представила лонг-лист музичних композицій, у яких є шанс бути номінованими на «Оскар-2015». Так що тепер є, що послухати в очікуванні самої церемонії.

У списку присутні всі п'ять композицій, які цього тижня були номіновані на «Золотий глобус»: «Big Eyes» («Великі очі»), «Glory» («Сельма»), «Mercy Is» («Ной»), «Opportunity» («Енні») і «Yellow Flicker Beat» («Голодні ігри: Переспівниця. Частина 1»). Але це не гарантує їм номінації і на «Оскар», оскільки дуже часто в цій категорії, на відміну від основних, як за Кращий фільм, Кращий режисер, актора і актрису, ці дві премії розходяться в думках.

Традиційно в оскарівській категорії Краща пісня присутні п'ять композицій. Хоча в останні роки було й так, що номінацію отримували тільки дві або чотири пісні.

Читати далі...
12 грудня 2014,  12:25 | Нагороди та премії | Автор: Елена Стрельбицкая

У четвер, 11 грудня, в лос-анджелеському готелі «Beverly Hilton» стали відомі номінанти від кіно і телебачення на премію «Золотий глобус-2015». Їх оголошували Кейт Бекінсейл, Пітер Краузе, Пола Петтон і Джеремі Півен.

Лідером серед номінацій кіно став «Бёрдмен», отримавши цілих 7. По 5 номінацій взяли «Ігри в імітацію» і «Юність», а фільми «Готель «Гранд Будапешт», «Зникла», «Сельма» і «Всесвіт Стівена Хокінга» були удостоєні по 4 номінації кожен. Нашумілий «Інтерстеллар» отримав номінацію тільки в категорії Краща музика.

Серед серіалів і телефільмів найбільшу кількість номінацій отримала кримінальна драма «Фарго» - 5, в спину їй дихає «Справжній детектив» з 4 номінаціями. По 3 номінації дісталося серіалам «Правильна дружина», «Помаранчевий - хіт сезону», міні-серіалом «Що знає Олівія?» і телефільму «Звичайне серце».

Нагороду Сесіла Б. ДеМілля за внесок у кінематограф отримає Джордж Клуні.

Номінанти на «Золотий глобус-2015» від кінематографа:

Кращий драматичний фільм:

Читати далі...
9 грудня 2014,  13:03 | Новини фільмів | Автор: Елена Стрельбицкая

Американський кіноінститут (American Film Institute) традиційно на прикінці кожного року обирає десятку кращих фільмів і десятку найкращих серіалів. Цього року фільмів виявилося одинадцять.

Вперше в історії Американського кіноінституту було вибрано не 10, а 11 кінофільмів:

Щороку AFI Awards відзначають 10 фільмів і 10 телепрограм, які культурно й артистично представляють найбільш важливі досягнення в мистецтві кінематографу року. Вперше в історії AFI Awards процедура голосування - включає нічию - призвела до того, що було вибрано 11 лауреатів серед кінофільмів.

Очікувано побачити серед кращих фільми «Юність», «Бёрдмен» і «Інтерстеллар», все частіше відзначають також «Американського снайпера» Іствуда, «Стрингера», «Гру в імітацію», «Одержимість», «Мисливця на лисиць» і «Нескореного».

Набагато рідше чути про «Сельму», що розповідає історію боротьби Мартіна Лютера Кінга за рівноправність, продюсерами якої виступили Бред Пітт і Опра Уїнфрі.

І навіть знайшлося в цьому списку місце для казкового мюзиклу «У темному-темному лісі», якого поки обходять стороною інші списки кращих 2014 року.

Читати далі...