Дівчина з Данії (2015)The Danish Girl

Дівчина з Данії
Трейлер Дівчина з Данії
100%
3
0%
0

Прем'єра в Україні 21 січня 2016

«Знайди відвагу бути собою.»

Справжня історія данського художника-трансексуала Ейнара Вегенера, натхненного своєю дружиною на операцію зі зміни статі. Все почалося з того, що дружина Ейнара - теж художник - Грета Вегенер, попросила його позувати в жіночому одязі замість хворої моделі. Спочатку художник почав представлятися вигаданим жіночим ім'ям Лілі Ельбі, а через кілька років зважився на хірургічне втручання, що в ті роки саме по собі межувало з художнім експериментом. Розпочавшись невинною грою, подальша історія потрясла світ, коли в 1931 році Ейнар Вегенер став першим чоловіком, якому була зроблена така операція. Шлюб з Гретою був визнаний недійсним, однак, вже через рік Лілі Ельбі померла від ускладнень після п'ятої, останньої операції, яка, як вона сподівалася, повинна була дати їй можливість мати дітей.

Жанри: біографія, драма, мелодрама
Вікові обмеження: в Україні 18+
Бюджет: $15 000 000
Тривалість: 1 г. 59 хв.
Країни: Велика Британія, США, Німеччина (НДР), Данія, Бельгія
Світова прем'єра: 5 вересня 2015

Чи знаєте ви?

Эйнар Вегенер/Лили Эльбе не был самым первым, кто подвергся операции по коррекции пола. До приезда Лили в Берлин такая операция была проделана с Карлой фон Крист, Тони Эбелем и Дорхен Риткер. В столице Германии тогда существовал Институт сексуальных наук (аналог американского Института имени Кинси по изучению секса, гендера и репродукции). Он был основан Магнусом Хиршфельдом в 1919 году. В берлинском институте проводили операции по коррекции пола, но в 1933 нацисты, придя к власти, уничтожили все архивы, так что определить имя первого человека, решившегося изменить пол, более не представляется возможным. Операцию Лили в Дрездене делал Курт Варнекрос (1882-1949), а первая операция была сделана в Берлине под руководством самого Хиршфельда.

Відео матеріали «Дівчина з Данії»

Рецензія на фільм «Дівчина з Данії»
Освобождая Лили

21 січня 2016,  17:21 | Рецензії | Автор: Елена Стрельбицкая

Представляємо вашій увазі цікаву рецензію на фільм-прем'єру цього тижня «Дівчина з Данії»:

Датський художник Ейнар Вегенер був успішним пейзажистом у свій час, але в історію він увійшов після свого перетворення в Лілі Ельбі, трансгендерную жінку, що стала однією з перших, хто наважився на операцію по зміні статі. І цей довгий і важкий шлях вона долала за підтримки своєї дружини Герди, яка віддано тримала її за руку на кожному етапі.

Обговорення на форумі

На даний момент на форумі немає обговорень «Дівчина з Данії». але ви можете створити свою тему на форумі

Написати відгук про фільм «Дівчина з Данії»

Написати коментар...
Написати коментар...

Дівчина з Данії, фільм 2015
Українська прем'єра 21.01.2016
Жанри: біографія, драма, мелодрама
Велика Британія, США, Німеччина (НДР), Данія, Бельгія