Чутки про (2023)

29 січня 2015,  19:52 | Чутки | Автор: Елена Стрельбицкая

Можливо, Харрісону Форду не доведеться повертатися до ролі професора археології і шукача пригод доктора Джонса у фільмі «Індіана Джонс 5». Йому вже шукають заміну, і основним кандидатом на цю роль є Кріс Пратт.

Кіностудія Disney викупила права на франшизу в Paramount ще в 2013 році. Спочатку п'ятий фільм франшизи про пригоди харизматичного археолога повинен був стати продовженням історії, але тепер може стати її перезапуском. І після приголомшливого успіху «Вартових Галактики» саме Кріс Пратт може стати тим, хто наступним приміряє на себе капелюх і образ легендарного археолога.

Вперше Індіана Джонс з'явився на великому екрані у 1981 році у фільмі «Індіана Джонс: У пошуках втраченого ковчега», який зняв Стівен Спілберг. Харрісон Форд створив приголомшливого персонажа, який згодом став культовим героєм пригодницького жанру. Протягом 1980-х вийшло ще два продовження: «Індіана Джонс і Храм долі» і «Індіана Джонс і останній хрестовий похід». Четвертий фільм вийшов тільки в 2008 році; його знову зняв Спілберг, а Форд повернувся в ньому до ролі доктора Джонса. 

Який з Пратта вийде Індіана Джонс, сказати складно, адже Форд поставив практично недосяжну планку, та й очікування публіки будуть дуже високими. У будь-якому випадку, актор продовжує підкорювати жанр екшен: у квітні він буде зайнятий зйомками в «Чудовій сімці», а «Світ Юрського періоду» з ним у головній ролі вийде в український прокат 11 червня.