Новини про фільм (2010)

13 травня 2022,  16:32 | Статті | Автор: Елена Стрельбицкая

Кіно має чарівну здатність дарувати нам позитивні емоції і хоча б на пару годин виривати нас із важкої реальності, тому ми підготували для вас рейтинг із 50 найкращих пригодницьких фільмів та мультфільмів усіх часів, заснований на їхніх оцінках від глядачів на популярному кіносайті IMDb. Влаштуйте зараз собі та своїм рідним марафон пригод, щоб не втрачати надію та вірити у краще. Адже і в кіно, і в житті добро завжди перемагає.

Читати далі...
13 серпня 2020,  21:35 | Статті | Автор: Елена Стрельбицкая

На честь своєї 10-ї річниці в українські кінотеатри повернувся науково-фантастичний епік Крістофера Нолана «Початок» з Леонардо ДіКапріо у головній ролі. Тому саме час вирушити за лаштунки цього культового фільму і дізнатися секрети його створення.

Читати далі...
13 липня 2020,  21:20 | Новини фільмів | Автор: Елена Стрельбицкая

Наступного тижня українські глядачі зможуть знову побачити пригоди супергероя Аквамена та відважного левеняти Сімби на великому екрані.

Читати далі...
5 липня 2020,  00:45 | Новини фільмів | Автор: Елена Стрельбицкая

Джон Девід Вашингтон готується до своєї відповідальної місії, що вирішить долю усього світу, на нових локалізованих постерах науково-фантастичного епіка «Тенет», якими днями поділилася студія Warner Bros. Pictures.

Читати далі...
27 червня 2020,  16:10 | Новини фільмів | Автор: Елена Стрельбицкая

Надія на те, що ми зможемо подивитися новий фантастичний епік Крістофера Нолана «Тенет» на великих екранах у липні згасла. У зв'язку з коронавірусом студія Warner Bros. вирішила перенести її на останній місяць літа.

Читати далі...
22 червня 2020,  16:30 | Новини фільмів | Автор: Елена Стрельбицкая

Кінокомпанія Warner Bros. трималася до останнього, але все-таки прийняла рішення перенести дату прем'єри нового науково-фантастичного епіка Крістофера Нолана «Тенет» з 16 на 30 липня.

Читати далі...
10 червня 2020,  22:35 | Новини фільмів | Автор: Елена Стрельбицкая

Компанія Amazon поділилася сьогодні офіційним трейлером драматичного фільму «7500», де зірка стрічок «Початок» і «Прогулянка висотою» Джозеф Гордон-Левітт втілює пілота, чий літак намагаються взяти під контроль терористи.

Читати далі...
3 червня 2020,  18:15 | Новини фільмів | Автор: Елена Стрельбицкая

У зв'язку з тим, що багато гучних прем'єр цього літа переїхало на наступний рік через світову пандемію COVID-19, українські кінотеатри збираються випустити в повторний прокат кінохіти минулих років, в числі яких буде антигеройський екшен «Дедпул».

Читати далі...
1 червня 2020,  19:50 | Новини фільмів | Автор: Елена Стрельбицкая

Напередодні прем'єри нового фільму Крістофера Нолана «Тенет» в повторний прокат в Україні вийдуть інші популярні творіння цього культового режисера «Початок» і «Темний лицар повертається».

Читати далі...
22 травня 2020,  13:35 | Новини фільмів | Автор: Елена Стрельбицкая

Світ кіно оживає! Студія Warner Bros. представила другий трейлер очікуваного науково-фантастичного фільму «Тенет», який зняв режисер культових стрічок «Інтерстеллар» і «Початок» Крістофер Нолан.

Читати далі...
5 лютого 2020,  18:03 | Новини фільмів | Автор: Елена Стрельбицкая

Композитором нової загадкової кінострічки Крістофера Нолана під назвою «Тенет» стане лауреат премії «Оскар» Людвіг Йоранссон.

Читати далі...
18 січня 2020,  19:15 | Новини фільмів | Автор: Елена Стрельбицкая

Компанія Warner Bros. опублікувала в мережі новий кадр загадкового фільму Крістофера Нолана «Тенет», на якому герої Роберта Паттінсона і Джона Девіда Вашингтона знаходяться у напруженій ситуації.

Читати далі...
19 грудня 2019,  23:09 | Новини фільмів

Вітаємо у потойбіччі. Студія Warner Bros. поділилася сьогодні першим трейлером суперсекретного фільму Крістофера Нолана «Тенет».

Сюжет нового творіння режисера хітових науково-фантастичних фільмів «Початок» та «Інтерстеллар» все ще тримається в таємниці, але його описують як «шпигунський епос, що охоплює декілька країн», з елементами подорожей у часі. Головну роль у ньому виконує Джон Девід Вашингтон, а також у новій фантастиці Нолана зіграють відомі актори Роберт Паттінсон, Елізабет Дебікі, Кеннет Брана, Аарон Тейлор-Джонсон, Клеманс Поезі і Майкл Кейн.

Ну як, ви заінтриговані? На великі екрани «Тенет» прибуде влітку, 16 липня.

Рецензія на фільм «Початок»
Начало новой эры в кино
6 травня 2014,  22:22 | Рецензії | Автор: taras_milner

Пересматривая фильмы Кристофера Нолана, понимаешь насколько интересным, увлекательным и невероятным может быть кино по определению в своём наилучшем и наиболее гениальном виде. Психологический триллер "Начало" лишний раз подтверждает, что Нолан, не смотря на свой молодой, как для режиссера, возраст, уже давно является легендой, режиссером с большой буквы. Глубина замысла. Понимание невероятных возможностей человеческого подсознания соединяются с динамичным сюжетом, в котором присутствуют одновременно и глубокие переживания, и различные проявления характеров персонажей. Это касается как индивидуальных качеств, так и командных, особенно проявление раздвоения личности главного героя - всё это присутствовало в одной картине.

Согласитесь, Кристофер и его команда постарались на славу. По моему мнению, нет ничего лишнего, более того, фильм становится более интересным и увлекательным благодаря маленьким деталям, коротким диалогам, небольшим ремаркам, которые временно нивелируют эффект общего напряжения на протяжении фильма. Нолан раскрылся в этой картине одинаково гениально и в роли режиссёра, и сценариста, и продюсера. Не зря же он был номинирован на премию Оскар и Золотой глобус.

"Начало" уникально ещё и тем, что даже небольшие сцены фильма могут поставить перед зрителем массу вопросов, побуждающих его к размышлениям параллельно с просмотром картины. Я считаю, что это немаловажная составляющая замысла, поскольку именно желания зрителя раздумывать о ходе событий делает фильмы интересными, попросту необходимыми для просмотра.

Актёрская игра

Утверждать, что в фильме присутствовал звёздный состав, ничего не сказать. Если все актёры, снимающиеся в этой картине, пользуются колоссальным успехом, популярностью и авторитетом в мировом кино, фильм просто обречён на успех. О чём лишь говорит имя Леонардо ДиКаприо, кумир миллионов и актёр, являющийся мечтой любого режиссера мира. Благодаря гениальности его игры зрители могут простить много недочётов фильма. А если к Лео добавить оскароносных: Майкла Кейна и Марион Котильяр, достаточно известных в мире киноиндустрии Джозефа Гордона Левитта и Тома Харди, а также дебютантку Эллен Пейдж, то вполне закономерно получится киношная Dream Team.

Необходимо отметить, что все актёры сыграли превосходно. Пейдж вполне справилась с ролью, хотя это было довольно непросто, ведь работая со звёздами мировой величины, нужно показывать всё, на что ты способен и даже больше. Лео показал блистательную игру, в полной мере передав нам образ Кобба, личности со сложным характером, напряжёнными внутренними переживаниями и некоторой неопределённостью жизненных ориентиров. Также считаю должным добавить, что не менее порадовала игра Марион. Роль подлой супруги удалась ей легко и непринуждённо. Предполагаю, что она просто создана для перевоплощения в подобных негативных героинь.

Стоит добавить, что "Начало" было удостоено 4 премий Оскар, хотя, по моему мнению, их должно было быть больше только лишь потому, что играть в психологическом триллере с элементами экшна и драмы достаточно сложно, особенно учитывая тему, которую Кристофер выбрал для экранизации.

Итак, за прекрасный сценарий, великолепную режиссуру, невероятную актёрскую игру и высокопрофессиональную работу всей команды и оценка должна быть соответствующая: 10 из 10.