Новини про фільм (2007)

31 березня 2020,  19:19 | Новини фільмів | Автор: Елена Стрельбицкая

У мережі з'явився слух, що Кіану Рівз може зіграти антигероя Примарного гонщика в майбутній адаптації коміксів Marvel. І шанувальники актора вже представили, як він може виглядати в цьому пекельному образі.

Читати далі...
15 серпня 2019,  20:57 | Новини фільмів

Вийшов офіційний український трейлер бойовика Шоуна Ку «Розплата», головну роль у якому виконує зірка «Примарного гонщика» Ніколас Кейдж.

Кейдж грає колишнього учасника кримінального синдикату, який присягнувся помститися своїм босам після відбуття 22-річного терміну у в'язниці за злочин, якого він не скоював. Єдине, що може відвернути його від зловісного плану помсти, це відносини з сином, які йому вдалося відновити.

Українська прем'єра фільму «Розплата», де також з'являться Бенджамін Бретт і Кароліна Видра, відбудеться 29 серпня.

10 червня 2016,  14:40 | Новини зірок | Автор: Елена Стрельбицкая

Звезда «Ходячих мертвецов» Норман Ридус раскрыл, что хотел бы сыграть марвеловского Призрачного гонщика.

Читати далі...
21 лютого 2007,  08:30 | Рецензії | Автор: brabus

Марко Стівен Джонсон ("Зірвиголова", "Електра") пропонує нашій увазі модну тему- екранізацію коміксу. Цього разу - "Примарний гонщик". З нетерпінням чекав цього фільму - дуже хотілося подивитися - чи вдасться обійти неперевершене - шедевр дворічної давнини - "Місто гріхів".

У далекі, незапам'ятні часи (по моїх приблизних підрахунках це середина 90х) син і колега по сумісництву одного відомого мотоакробата (Шон Бін) уклав угоду з дияволом. Ішли роки, маля вирісло і змужніло, зробило кар'єру на смертельних трюках з мотоциклами. І один раз років так до тридцяти - тридцяти п'яти прийшов час виконати умови угоди. І довелося в терміновому порядку перекваліфікуватися з каскадера-шоумена в мисливця за головами на службі в диявола.

Як ви вже все здогадалися по плакатах/волпейперам/постерам до фільму із зображеннями палаючих мощів - головну роль виконав ні хто інший, як Ніколас Кейдж. Завдяки його сухорлявій зовнішності відеоефект перетворення обличчя в палаючий череп і назад вдалося звести до мінімуму. Кейдж - гарний актор, але всі його ролі я рівняю на героя Кастора Троя з "Без обличчя". Ось там він показав всю свою акторську міць... Інші його ролі дивляться порівняно посередньо, хоча самі по собі здорово. У фільмі "Примарний гонщик" він теж вийшов досить суворо, порадував.

Ще у фільмі взяла участь трохи менш відома, але від того не менш гарна – Єва Мендез. Ось є такі персонажі, які не роблять сюжет краще, вони просто є. Ось за традицією й у нашого героя є дівчина, її грає вищезгадана Єва Мендез. Але по суті, її участь у подіях не так вже і принципова, хоча їй відведена левина частина уваги у фільмі. Мабуть десь не дотягли з образом. Хоча звичайно гарна акторка, радує око... хіба що це виправдує.

Довго вдивлявся в головного лиходія... щось було в ньому знайоме... Ідентифікував у ньому Веса Бентлі (пам’ятаєте в "Красі по-американськи" стрьомного парубка з камерою й пакетом? - Отож - це він самий). Злісний вийшов з нього монстр, підступна така, запудрена до білого фізіономія ( чи те мім, чи те альбінос).

Власно фільм вийшов не нудним, дуже стильно зроблений образ палаючої примари-гонщика - шипованна куртка, ланцюг, палаючий мотоцикл. Тут все по-серйозному. Дуже непогано дивився момент із вертикальною поїздкою по хмарочосу й міліцейському вертольоті на ланцюзі.

А ось сатанинська тема толком і не розкрита - де несамовиті хорові співи? Де знаки типу перевернених зірок, хрестів, і одержимих, завислих у стелі?! (Згадайте фільм " Виганяючий диявола" - там практично весь жах фільму побудований на сатанинських знаках - і лякає ж!) Тінь Мефістофеля у вигляді чи то пацюка, чи то дуже хворого пацюка - та й годі... цього нам мало! По суті лиходії не несуть тотального руйнування, обмежуючись переважно гучними словами. Ні крові, ні вивернутих навиворіт тушок. Так, вийшов би непоганий ужастик, а так -тільки лише підлітковий трилер з невеликими вкрапленнями страшилки.

У процесі перегляду виникали деякі неясності й подекуди відчувається незавершеність. Від сцени розправи над головним лиходієм я очікував чогось більшого. Коли герой перемагає чисто випадково - створюється враження незавершеності, висмоктанності епізоду.

А в цілому - півтори години проведених за переглядом - не шкода. Звичайно, не "Місто гріхів", але на тверду четвірку витягує. Для загального розвитку - рекомендую до перегляду!