Новини про фільм (1990)

1 жовтня 2019,  22:10 | Новини серіалів

Енні Вілкс, медсестра-маніячка з фільму «Мізері», перевертає життя маленького містечка в офіційному трейлері 2 сезону серіалу «Касл-Рок».

Серіальна антологія, знята в жанрі психологічний горор, об'єднує знаменитих персонажів з творів майстра жахів Стівена Кінга в один мультивсесвіт і відправляє їх у вигадане містечко Касл-Рок. У 2 сезоні серіалу війна між ворогуючими кланами досягає точки кипіння, коли починаюча психопатка Енні Вілкс (Ліззі Каплан), медсестра з пекла, потрапляє у Касл-Рок.

Серіал «Касл-Рок», де також зіграє зірка фільму «Втеча з Шоушенка» Тім Роббінс, повернеться з новими серіями 23 жовтня.

14 вересня 2019,  01:11 | Новини серіалів

«Касл-Рок» повертається! Стримінговий сервіс Hulu поділився у п'ятницю тизер-трейлером його 2 сезону, який очолює зірка серіалу «Майстри сексу» та фільму «Ілюзія обману 2» Ліззі Каплан.

Багатосерійний психологічний горор об'єднує культових персонажів майстра жахів Стівена Кінга в один мультивсесвіт і відправляє глядача у вигадане містечко Касл-Рок, що фігурувало у багатьох його творах. Нові серії покажуть, як війна між ворогуючими кланами досягає точки кипіння, коли починаюча психопатка Енні Вілкс (Каплан), медсестра з «Мізері», потрапляє до Касл-Року.

Компанію Каплан складе Тім Роббінс, який прославився завдяки головній ролі в драмі «Втеча з Шоушенка», екранізації повісті Кінга.

Прем'єра 2 сезону «Касл-Рок» відбудеться 23 жовтня.

5 травня 2006,  08:00 | Рецензії | Автор: Redder

Довго думав, на що б ще написати рецензію. Отут вся справа в тому, що фільмів я дивився багато, потрібно тільки вибрати - який описати, чию улюблену стрічку змішати із брудом, а чий калірований відстій вихвалити до небес. І навпаки теж, звичайно. Навпаки теж.

Думав спочатку, що все-таки зможу догледіти багаторазово розхвалений і взагалі - заздалегідь розтитулований фільм братів Вачовски за назвою «В значить вендета». Але не зміг, не зумів, тим більше, що й брати-то виявилися вже не зовсім братами, а точніше - зовсім не братами, один з них там якось викрутився, зробив операцію по зміні статі й зробився натуральною сестрою. Йо-мойо, гаси кранти, пиши пропало. І ці люди робили «Матрицю». Я взагалі не прихильник, щоб все знати про відомих людей, особисте життя - вона на те й особисте. Але цього разу просто дошкулило до глибини душі. Її прекрасні пориви. І так далі.

А сам фільм - він незважаючи на зміни в статевій приналежності вийшов відстійним. Тобто відстійним він був, поки я його дивився. А дивився приблизно до третини. Пересилюючи себе, помітьте. Стискував зуби, стискав кулаки, супив чоло. І так далі. Але головного героя в дурній масці й кухонному фартуху вже не витримав, вибачайте. Пускай інші дивляться. Вони, інші, напевно, багато цікавого про фільм розкажуть - про дві третини, що залишилися. І будь ласка, тільки без мене.

А отут згадав, що недавно дивився відмінний фільм 1990 року випуску. Фільм був знятий по твору товариша Стівена Кінга й називався «Мізері». Або ще - «Розпач». До творчості товариша Кінга я з деяких пор таки байдужий, але цей роман прочитав ще за часів своєї юності, коли жив у Білорусії. Білорусія - це було дуже круто, ліси там, ріки, поля. І так далі. Запах гною по ранках (по вечорах, втім, теж, та й удень там, прямо скажемо, не лавандою пахнуло). Але й сам роман мені тоді дуже сподобався - дуже він був гарний. Ну й от - дай, думаю, гляну, а ну як в 1990 році гарний фільм умудрилися зняти.

У фільмі «Мізері» знялися трохи невідомі особисто мені актори. У ролі письменника Пола Шелдона виявився актор Джеймс Каан. А в ролі медсестри Енні - Кеті Бейтс. Важко сказати, хто з них сподобався більше - напевно, не буду кривлятися, і скажу, що обоє просто чудово відіграли, респект.

Однак не станемо тягти рецензію за хвіст і перейдемо власно до сюжету. Зробимо ми це тому, що в дев'яностому році про якісь там мега-візуальні ефекти ніхто не чув і на них не заморочувався. І, як показує практика, правильно робив, тому що вийшло однаково дуже добре. Отож, сюжет.

Починається фільм без усяких філософських забабахів - з того, що відомий письменник Пол Шелдон сідає в машину й починає кудись їхати. По ходу ми довідаємося, що їде він у видавництво, щоб здати туди свій новий рукопис любовного мега-роману із серії про дівку на ім'я Мізері.

А це, до речі, дуже цікавий момент, що в Кінга кожний другий герой у кожному першому романі - це саме письменник. Із чим це пов'язано, не зовсім зрозуміло. Мені, наприклад, іноді здається, що це тому, що й сам Кінг - письменник, але повної ясності отут для мене поки немає, над цим варто ще помізкувати.

Їде він, от, кудись уперед, і у вус не дме. Він голений взагалі, цей актор Джеймс Каан. А не дме він дарма, тому як зненацька починається сніжна буря, машину на крутому гірському повороті заносить, і вона падає з обриву. І там лежить. Письменник Шелдон лежить там же, і, судячи із залитого юшкою обличчі, мало чого міркує.

А отут мимо проїжджає добра дамочка. Її кличуть Енні. І працює вона медсестрою. Добрі, християнські, у загальному-то почуття беруть у медсестрі верх, вона відкорковує машинку, і витягає звідти письменника, що щось відсторонено декламує. Привозить його додому й починає лікувати. Як раптом - мама дорога!

Енні пізнає в пораненому пацієнті відомого письменника Шелдона! Який збіг - адже це її улюблений письменник! А серія про дівку Мізері - так і зовсім бест оф зе бест! Енні верещить від захвату й приймається лікувати писаку з новою силою! Так так, що той незабаром приходить у себе. Сяюча як мідний таз медсестра розповідає йому правду: що вона, мов, його Number One Fan, тобто, у загальному-то, перший вентилятор. У розумінні сама більша шанувальниця. І відразу сідає читати його новий роман ( він-то із собою в машині новий роман віз! Єдиний екземпляр!) Читає вона, виходить, і потихеньку звіріє. Чому? А там наприкінці Мізері подиха. Напевно, це для неї дуже сильним ударом було. Вона-то думала, Шелдон свою серію ще романів на тридцять розтягне, типу Бушкова, а він - он як! Напевно, набридла йому ця тягуча лав-сторі про Мізері. От він її - рраз! Сокирою! Або не сокирою, я вже не пам'ятаю.

Енні в люті! Як це так! Улюблену героїню! Сокирою або не сокирою! А ну, швидко її повернути! Письменник вибачається, і говорить, що так він собі бачить серію про Мізері. Мов - смерть так розлучить вас. Хи-хи-хи. В Енні до цього часу добре, якісно їде дах, і вона говорить - ах так! Тоді ти, громадянин письменник, звідси кроку не зробиш, поки не напишеш новий мега-роман з живою Мізері! А щоб він і справді не зробив кроку, вона ламає йому ноги. Хоробро так ламає - у режимі реального часу за допомогою відмінної важкої кувалди. Хрускіт стояв капітальний, я навіть замружився, дуже натурально вийшло.

Загалом, роман товариш Шелдон все-таки пише. Енні зрештою вбиває (живуча вона виявилася, стерво!). Зі страшного будинку біжить. Навіть скоріше повзе, з огляду на переламані ноги.

Там його, щоправда, весь фільм шукав якийсь дідок-боровичок, що прикидався місцевим шерифом. Такий собі бадьорий старикан. І що ви думаєте, таки знайшов. Правда його відразу замочила Енні, що вже сильно посварилася з головою, так що для чого він через весь фільм проходив червоною ниткою, я навіть і не знаю. А може, він синьою ниткою проходив, науці це знову ж невідомо.

Актори відіграли, повторюся, дуже здорово. Хоча все-таки, напевно, поскрипуючи серцем, віддам пальму акторці Кеті Бейтс, дуже вже добре в неї божевільна медсестра вийшла, дуже. Але й товариш Каан не сильно від неї відстає, намагається щосили.

А взагалі вийшло дуже напружено, а часом, не побоюся цього слова - дійсно страшно.

А іншого від фільму, знятого по Кінгу, прямо скажемо, і очікувати дивно.