Чілдрен кінофест (2023)

У програму ввійшли дві анімаційні роботи. Учасник дитячого конкурсу Берлінале та номінант Європейського кінопризу «Паця» (Нідерланди, Бельгія) — мультфільм про порося, яке стає домашнім улюбленцем дев’ятирічної дівчинки. Норвезька стрічка «Неймовірна подорож на Північний полюс» — заснована на реальних подіях історія чотирилапої учасниці полярної експедиції на дирижаблі.


Покажуть на фестивалі й пригодницький фільм «Пригоди на Гелловін» (Данія) про хлопчика, який намагається розшукати свою раптово зниклу сестру у найстрашніший вечір у році. На батьківщині стрічки робота стала номінанткою національної кінопремії.


Також у програмі представлені дві сімейні комедії. Призерка Сараєвського кінофестивалю «Планета Ґаї» розповідає про 14-річну дівчину, яка має дати раду з заздрісними однокласниками, зламом її профілю в соцмережах, та ще й допомогти місцевому власнику закладу дати відсіч шантажистам. «Душа команди» (Іспанія) — фільм про черницю, яка засновує у школі-інтернаті футбольну команду, щоб упоратися з бешкетними вихованцями.


Найменших глядачів на Чілдрен Кінофесті чекатиме призер Міжнародного дитячого кінофестивалю в Чикаґо — казкова німецька стрічка «Зіронька Лаури». Це екранізація серії книг відомого дитячого письменника Клауса Баумґарта. Головна героїня — дівчинка, яка стає найкращою подругою зірки, яка впала з неба.


Також у межах фестивалю відбудуться позаконкурсні покази в кінотеатрах. Юні глядачі ознайомляться зі світовою класикою — фільмом Аґнєшки Голланд «Таємний сад», що цього року відзначає 30-річчя з дати виходу. Крім цього традиційно на великих екранах продемонструють і торішнього переможця — пригодницьке фентезі «Пекельна Хоругва, або Різдво Козацьке» українського виробництва.


Для онлайн-перегляду організатори підготували спеціальну ювілейну програму — добірку фільмів-переможців Чілдрен Кінофесту попередніх років.

50%
0
50%
0

Прем'єра в Україні 30 червня 2023

Тривалість: 2 г.
Країна: Україна

Зображення фестиваля

Обговорення на форумі

На даний момент на форумі немає обговорень «Чілдрен кінофест». але ви можете створити свою тему на форумі

Написати відгук про фестиваль «Чілдрен кінофест»

Написати коментар...
Написати коментар...

Чілдрен кінофест 2023
Українська прем'єра 30.06.2023
Україна